0.9 tce opinie

Piotr Mokwiński

Opinie Moto.pl: Renault Captur 1.5 dCi vs. Dacia Duster 1.5 dCi - europejskie bestsellery

Opinie Moto.pl: Renault Captur 1.5 dCi vs. Dacia Duster 1.5 dCi - europejskie bestsellery

Te dwa francuskie crossovery szturmem podbijają europejski rynek. Captur jest liderem sprzedaży w swoim segmencie. Dacia ustępuje mu kroku, ale tylko u zachodnich sąsiadów. W Polsce nie ma sobie równych. Sprawdzamy wersje z najmocniejszymi wersjami wysokoprężnymi.

Renault Clio Grandtour GT | Test | Ostre pazurki

Mocny silnik i niskie spalanie, nadwozie kombi i sportowe zawieszenie - Clio Grandtour GT łączy skrajnie różne cechy, by przypodobać się niezdecydowanym klientom

Najtańsze SUV-y i crossovery na polskim rynku

Szukasz dla siebie SUV-a albo crossovera, ale nie chcesz wydać kosmicznych pieniędzy i nie interesują Cię samochody z drugiej ręki? Przygotowaliśmy dzisiaj zestawienie najtańszych aut z tego popularnego segmentu

Opinie Moto.pl: Nowy Nissan Micra: zmiany niby niewielkie ale znaczące

Opinie Moto.pl: Nowy Nissan Micra: zmiany niby niewielkie ale znaczące

obrotowego (1,0 l TG-T). Pozwala to na osiągnięcie pierwszej setki w 10,9 sekundy. W porównaniu do poprzednika (0.9 TCe), jednostka zyskała 10 KM oraz 20 Nm momentu obrotowego. Jednocześnie obniżono emisję CO2 od 13 do 15 g/km (w zależności od wersji wyposażenia) oraz zmniejszono zużycie paliwa nawet o 0,7 l

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Generalnie to był problem wszystkich TCe nie tylko 1.2 ale i w 0.9 w Dacii też był ten problem.

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

porównywalny z Megane, ale Megane jest szersze i ma więcej miejsca w środku. Silniki też masz słabe bo tylko 1.2 75KM i 0.9TCe 90KM jeśli chodzi o benzynę. Pytanie jeszcze jaki masz silnik w tej swoje Megane. Bo w Megane III były silniki benzynowe Renault 1.6.16v wolnossący, 2.0TCe konstrukcja Renault i 1.4TCe

Re: Opinie nt tyskich przedszkoli?

No własnie, w 9-tce jest max.15 dzieci, więc fajnie, ale żadnych specjalistów (jedynie na życzenie rodzica...)

Zostac tata po ... 50-tce

czyli watka dziadkowatych tatusiow, ktorzy po 50- ce decyduja sie zrobic bobasa swoim w 99.9% o kilkadziesiat lat od siebie mlodszych towarzyszek zycia sporo bylo o tym baby - boom'ie w tejze prasie; Paul mcCartney (niemalze 60tka na karku) i ponownie zostanie daddy; Jean Paul Belmondo french

Re: Saab 9-5 (1997-2010) - opinie Moto.pl

Saab to styl życia. Albo kochasz albo nienawidzisz. Nie wyobrażam sobie karka z beemki, ani kolesia po 60-tce z Mercedesa w Saabie. A to czy spala 8 czy 12/100km - jakie to ma znaczenie? dla oszczędnych polecam golfa w dieslu.

Akademia Urody Wąwozowa 11 Warszawa-opinie?

wybieram x sie tam pierwszy raz gdyz w końcu zdecydowałam sie na zabieg na twarz Focus + który ma przynieśc efekt napięcia skóry (lifting bez skalpela) w tym samym czasie zrezygnowałam jednak z zabiegu Zafiro...podobno działanie tego jest silniejsze a ja jestem dopiero po 30tce;) czy któras z

Re: Gimnazjum nr 9 - do której klasy I

Dajcie spokój, większość 6-klasistów nie ma zielonego pojęcia gdzie i co wybrać... Pytam nie ze względu na zainteresowania dziecka, tylko słyszałem, że klasy informatyczne w 9-tce mają gorszą opinię od "angielskich". Czy może to ktoś potwierdzić ?

Re: Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

ulubiony19 napisał: 1.4 TCe ma potencjał do oszczędzania, a jeśli się rozchodzi o "ekstremalne" spalanie, to wykorzystywany silnik nie spali wiele więcej, niż popędzane TSI o zbliżonej mocy. To ile pali ci ten silnik. Bo ja w Bravce 120KM nie mogę zejść poniżej 9L (muszę odmulać auto po żonie

Starające się po 30-tce

Jestem lekko przybita bo 9 cykl starań zakończył się @.Gin stwierdził,że wszystko jest w porządku, cykle są owulacyjne, pęcherzyki ładnie rosną a mimo to bez rezultatów. W tym miesiącu mąż idzie na badanie.Zdaję sobie sprawę,że trochę zafiksowałam na punkcie dziecka bo wydaje mi się że już

Re: Proszę, dajcie opinię jak grał Dudek.

po raz kolejny okazalo sie ze dudek ma 0 wyczucia jesli chodzi o dosrodkowania, stoi na linii niczym zaklejony koles, to bramkarz musi zlapac pilki w 5-tce, ale dudek nie potrafi, przy pierwszej bramki modl wychodzic, ale 0 odwago, to jest jego wielki problem, nie wychodzi na dosordkowania

Re: najlepszy seks po 40-tce

Bo mężczyźni po 40-ce to z difoltu chorują? :> Co za kretyńska opinia :/ -- Uważam, że dane kretynów, podobnie jak pedofilów, należy ujawniać, dla dobra ogółu. by Cauliflowerpl anielska.blog.pl/

Re: iprezka po 30-tce

Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You www.youtube.com/watch?v=QwOU3bnuU0k Uwierz w ducha

Re: najlepszy seks po 40-tce

Rany boskie! Czy ty, dziewczyno czasem czytasz, co piszesz?? -- Zresztą naprawdę lepiej, aby koleś miał opinię hadesu strzeżonego przez cerbera aniżeli anomalię ortopedyczną zwaną d*pą na boku. by Totorotot

Re: Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

Mnie nic nie pali, bo nie mam prywatnie takiego auta:) Natomiast pojeździłem trochu kilkoma różnymi egzemplarzami (różne wersje nadwoziowe...) i w miarę spokojna jazda w mieście daje wynik 8,2-9 L (jeżdżąc szybko 12 i coś), w trasie można zejść do ok. 6 L, poganiając to przeważnie do 10 L, ogólnie

Dylemat męsko-damski kobiety po 30-tce

nie wypada ot tak po prostu zaczepiać, jakby nie było, kompletnie obcego chłopaka - mężczyzny w taki sposób. Treść ewentualnej wiadomości jest drugorzędna, na razie postanowiłam zasięgnąć opinii w kwestii? powiedzmy formalnej. Mam świadomość tego, że chłopak przez ostatni rok mógł poznać kogoś

Re: Lipowa Ostoja Pruszków

Popieram - zalecam wizytę i obejrzenie na własne oczy zamiast wiary w podobne do Twoich komentarze :) Mieszkam od 6 lat w budynku 9 i nie mam pojęcia o jakiej wodzie w piwnicach piszesz .. bo w 9-tce nie ma nawet śladu wilgoci - na prawdę nie rozumiem jaki masz interes w pisaniu nieprawdziwych

Re: selectours-proszę o opinie

sezonu po prostu byli zmęczeni. W hotelu przewaga turystów z Niemiec, zwłaszcza po 70-tce. Minusem dla nas było to, że transfer z i na lotnisko był bez opieki polskiego rezydenta. Kierowca autokaru znający tylko swój język, nie można się z nim nic dogadać. Autokar spóźnił się na odprawę godzinę

Re: chłopak dorosłej córki-jak się zwracać?

Do wszystkich moich byłych uczniów zwracam się po imieniu, a mam już takich, co są po 30-tce. -- Zresztą naprawdę lepiej, aby koleś miał opinię hadesu strzeżonego przez cerbera aniżeli anomalię ortopedyczną zwaną d*pą na boku. by totorot

Brzydal czyli Prezes czyli aparat na zęby po 40ce

się nie ma z kim... i co on myśli? że jak już zdejmie aparat po pięćdziesiątce to będzie piękniejszy i mądrzejszy? degeneracja i dekadentyzm.... jakieś opinie, kontrowersje plis... senks...i muzyczka https://www.youtube.com/watch?v=EEePVE-vgm0;;EEePVE-vgm0;;https

Re: JAK TO JEST BYĆ SZEFEM? - potrzebuję opinii

Gość portalu: marianna32 napisał(a): > Jak to jest być szefem? Stres i nerwówa, matkowanie leniwym pracownikom i > uzerwanie sie z niekompetentnymi podwładnymi. Samotność na szczycie. Sukces > okupiony wrzodami i ciągła odpowiedzialność za tych pod sobą? POtrzebuję > opinii

Re: Captur - czyli się chwalę

Znaczy się jesień na 100% i coraz bliżej zima bo kaptur już w użyciu ;) Niech się dobrze sprawuje, a ciekaw jestem opinii po dłuższej codziennej eksploatacji. Z silnikami TCE miałem styczność w postaci Scenika III 1.4 TCE i nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia. Mój Scenic II 2.0T na tych samych

Re: 6-latek do szkoły, ale KTÓREJ???

Dziękuję za wskazówkę. Trudno było odnaleźć tam konkretne porady, ale na samym końcu dwie mamy wspomniały akurat o 9-tce na ul. Piłsudskiego... Przedstawiono tą szkołę w dobrym świetle i to mnie cieszy. W takim razie drążę temat: proszę o polecenie pani wychowawczyni, której można bez zobaw

Re: jakie są opinie nt. przedszkola nr 15?

annie_2 napisała: > Myślałam o 15-tce, 28-ce lub 33. Co myślisz? Te trzy przedszkola są mniej więcej w jednym rejonie. 28 - chyba dobre, jeżeli to może mieć jakieś znaczenie, to jako jedno z pierwszych miało stronę internetową. Dyrektorka podobno ok. 33, na Klonowicza wogóle nie

Re: Balcerowicz kat polskiej gospodarki

Jakie to spoleczenstwo glupie i nic nie rozumie. Balcerowicz chce tylko naszego dobra i szczescia. Ludzie uwierzcie panu profesorowi! Nie bierzcie kredytow tylko oszczedzajcie przez 20 lat na samochod, mieszkanie 40 lat; zencie sie i miejcie dzieci po 60;tce. Nie zadajcie podwyzek penscji

Re: Dziewiątka/i - symbolika złudzeń

Czy dziewiatka jest efektem złudzeń? W mojej opinii nie. Jest to symboliczne zamknięcie etapu jakiegoś, zbieranie żniw z tego co się w cyklu narobiło. Najbardziej uderzające w 9tce jest to, że jest samotna. Żniwa zbierasz samotnie, jako rozliczenie (czy tam rachunek sumienia) ostatnich lat

Re: Dylemat męsko-damski kobiety po 30-tce

po prostu zwyczajnie ?za stara?, albo nie w jego typie :) i trzeba to będzie uszanować. Poprosiłam na tym forum o opinie, bo jest we mnie jakieś wahanie czy WYPADA się odezwać... Nie jest to dla mnie oczywiste. Nie podjęłam jeszcze decyzji.

Re: Dylemat męsko-damski kobiety po 30-tce

reas0nable napisała: > Pan nie zignorował mnie dwukrotnie, wyjaśniam raz jeszcze ? odczytał wiadomość > rok temu i na nią nie odpowiedział, po czym usunął zdjęcia i prawdopodobnie pr > zestał się logować (nie wiem dokładnie, bo tego nie śledziłam w żaden sposób). Dobrze cię

Ślub - nietypowo bo w USC sami, ale za to

Chciałabym poznać wasze opinie :) Związek 15-letni, oboje po 30-tce. Ślub brany z uwagi na potrzebę uregulowania tego formalnie (zero romantyzmu :P). Państwo młodzi nie chcą mieć rodziny ani znajomych na ślubie, no taka fanaberia, krepuje ich to i czuliby się niekomfortowo, więc chcą być sami w

Re: Dwie diagnozy- POMOCY

: www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=16699&_tc=E4CACDB5B4264182E30A357EFAA9DA5C I zastanawiam się czy faktycznie szew nie ma zbyt dużego wpływu na porody przedwczesne? Jeśli tak to dlaczego tak masowo podszywa się kobiety?

Re: 93 sport sedan prosba o opinię

Jezdze nim - wbrew greenblackowi:) od lipca ubieglego roku! Chodzi jak wiatr na zwyczajnej benzynie. Kultura pracy silnika doskonala! Turbina "dopycha" juz od najnizszych obrotow! Moze jezdzic piruety dookola "wejsciowych" trojek, volvo czy A4 a ma tylko 176hp. Zuzycie paliwa 10,9 przy

Re: Balcerowicz kat polskiej gospodarki

oszczedzajcie przez 20 lat na samochod, mieszkanie 40 lat; zencie sie i > miejcie dzieci po 60;tce. Nie zadajcie podwyzek penscji, pogardzajcie premiami > > Wszystko to po to, aby nie bylo inflacji! > Szanujcie i doceniajcie opinie ekspertow ekonomicznych traktujacych materialny >

Re: stanik sportowy

Nie wiem jak dużo zaniżasz, możliwe, że będziesz musiała wziąć oczko lużniejszy, bo sportowce są zwykle ścisłe. Ja mam 72 pod biustem, biustonosze noszę głównie 70tki i taki sam obwód mam ze sportowca z racji tego, że nie zaniżam zbyt dużo. Jeżeli masz np. 78 pod biustem, to już myślałabym o 75tce

Re: Dwa śmiertelne wypadki na drogach pod Torunie

złozonym: -byle się nie narazic tzw opinii, dla której wzorcami są happeningi " z kisielem w dołach", made in J. Owsiak! Ps Załaczam fakty - scenę z dzisiejszego dnia na "10" -tce w ok. zapór kolejowych przed rondem

Re: ORTOKOREKCJA na jak długo i w ogóle opinie od

Z moich obserwacji wynika, że nie wszystkim wada rośnie. Nawet tu na forach zapoznałam osoby, u których (u ich dzieci) wada stoi. Według lekarzy, ponoć nie ma szans na cofanie się wady, no może po 40-tce kiedy naturalnie zaczyna się przechodzić w plusa ale to niewielkie wartości (1-2 D). Jedna z

Re: Megane vs. Octavia. Co wybrać?

drugie, jak rozumiem, opinie o spalaniu 1.4 TSI czy 1.4 TCe czytasz, ale o spalaniu 1.4 TJet juz nie? Jakiez byloby Twoje zdziwienie, gdybys sie dowiedzial, ze spalanie wszystkich wymienionych przez Ciebie silnikow rozni sie do 1l/100km, przy czym niekoniecznie fiatowski silnik pali najmniej. Ja wiem o

Re: Rekordowa sprzedaż Alfy

makova_panenka napisała: > @huston > Włoskie motory 1.4, to jedyne potrubowane silniki o tej pojemności na które nik > t nie narzeka. Dotyczy to zarówno T-Jet, jak i Multiair. Francuskie TCe od Rena > ult/Nissan to kicha - pali jak smok. Niemiecki 1.4 TSI ma problemy z

przedślubna ciąza-napiszcie!!!

Witam wszystkie czerwcówki i nie tylko juz się przedstawiałam na "poznajmy się",ale powtórzę-Agnieszka 23,5 lat,Warszawa, termin 09.06. Juz pisałam na ogólnym o moim problemiku,ale jeszcze raz spytam o wasze opinie: z moim facetem nie mamy jeszcze slubu,co prawda jestesmy razem ponad 5 lat i

.."chora promocja"..

„motocyklisci” tworzą cały snobistyczny klimat HD. Zresztą jaki może być motocyklista z człowieka, który kupuje moto dla ....”potrzeby odetchnięcia świeżym powietrzem”... normalnie takie promocje psują opinię o włascielach HD, którzy czują te motocykle niemal od urodzenia, a nie dopiero po 30

Re: Salomea (Salcia)

Ja też ostatnio usłyszałam, że Salcia będzie się kojarzyła z dowcipami o Salci i Icku, zwłaszcza pokoleniu po 50/60-tce. Cóż, mnie się podoba, podobnie jak Felcia. I chyba nie brałabym pod uwagę opinii innych. Raz wzięłam, na chwilę a potem i tak zrobiłam po swojemu, a tylko niepotrzebne

Re: Proszę o opinie na temat projektu

żadnej łaziene nie ma też bidetu - czy pokoju nr 6 na górze (oprócz poszerzenia) nie da się też wydłużyć? Bo wtedy idealnie tam gdzie teraz jest garderoba pasowałaby choć malutka łazienka - ogólnie ta szafa wnękowa przy 6tce jest bez sensu miejsca zaimuje pełno z powierzechni w szafie jest dokładnie

Re: ocenianie

odradzanie to nie doradzanie - to jego prywatna opinia. jesli naprawde, profesjonalnie uwaza iz rzeczywscie u mnie po 60-tce tatuaz jest niewskazany to podaje sensowne argumenty, np: moja skora w tym wieku juz zle wchlania pigment i moga potworzyc sie kleksy. ale sam wiek jako wiek nie jest

Zatrzymanie w związku ze śledztwem paliwowym

-przemytu `paliwa i ropopochodnych świństw ` był i jest rynek, który wchłania te pseudo-paliwo-inaczej ` ORANŻADĘ' w ilościach zatrważających!!!! Wg wiarygodnych opinii Polskiej Izby Paliw Płynnych jakie w formie - larum od 2000 roku były publikowane RYNEK ROLNO-WIEJSKI wchłania od 2,5 do 3,0 MILIARDÓW

z poczerniałym tynkiem i powybijanymi szybami.

. www.sfora.pl/Czytaj-zrodlo/?mtnW0nGSkqfc22Snp2CinGXG09aqoqefZJ9rZGlhlXFnnJiYlr3Enc7Jqa-ik5yPrcTD252cnJKDuH2SppbBqaTUxMdly9ed0Q,,/13276 W dawnym NRD to nie chciałbym zamieszkać, ale na zachodzie bardzo chętnie. A co do tematu go problem z pustymi mieszkaniami na wschodzie powoli się rozwiązuje. Zaczęli tam dawać osiedlać Turków z tradycyjnie wielkimi rodzinami. Jak z pracą dla osób po 50-tce. ? Pakuję się i wyjeżdżam z

Re: media kłamia opłacone przez pracodawców

mozliwosci skutecznego nacisku na wladze (wszelkie wladze, takze przelozonych w pracy czy pracodawcow). Wiele lat szczucia jednych na drugich dalo taki efekt. Kiedys wrzucilem tutaj na forum temat z pomyslem na stworzenie formalnej lub nieformalnej organizacji/grupy. Od razu spotkalem sie z opinia, ze

Re: kobiety też nie przejmują się swoimi chorobam

corgan1 napisał: > Ustalmy sobie jedno - wbrew obiegowym mizoandrycznym opiniom - kobiety również > nie dbają o swoją czystość i też nie dbają o swoje zdrowie. Jesli wszyscy popelniaja ten sam grzech, czemu tylko kobiety maja za niego byc karane grzywna lub utrata pracy

LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;)

absolwentow 8 - wiem tylko tyle, ze jest dosc ciezko, kolezanka ktora tam zdala po jakims czasie przepadla w toni nauki ;))) 9 - duzo osob uwaza 9tkę za dobre liceum, jednak jest to wg obiegowej opinii szkoła dla kujonów, troche nieslawy daje tez zeszloroczne samobojstwo. poza tym to chyba tam

MPK w Radomiu będzie jak w Lublinie_cyrk_4

22.01.2004 17:08 odpowiedz na list www.koziolek.pl koziolek.pl/index2.php?op=news&id=28667&rid=1&did=2&dr=1&PHPSESSID=eceb6b8289f0e9b4acab628353673e09 Ceny biletów MPK atrakcyjne... 22.01.2004, 12:14 Studenci zyskali, ale pozostali pasażerowie stracą. Od poniedziałku w Lublinie

Re: Prezydent Michalik: Dajcie nam działać!

Ups... chyba bede musial zweryfikowac swoja opinie. Przyznam, ze nie czytalem planu, a tylko artykul. To co planowane jest w ciagu dni 5,6,9 mozna "odhaczyc" w weekend (sobota=5,6, niedziela=9), choc szczerze mowiac to nie za bardzo rozumiem jaki sens ma dzien 9 - plan jest smiechu warty

Poziom libido u 27-latka

Chciałabym wiedzieć czy jest to normalne, iż meżczyzna 27-letni nie dązy do czestych kontaktów sekualnych.Sądzę, że 4-5 stosunków w miesiącu to chyba niezbyt wiele.Ponato zdarzaja sie okresy 2-3 tygodniowej abstynencji.Jesteśmy z sobą już od 9 lat, w związku małżeńskim od 7.Wcześniej bywało

Re: Dlaczego Polki nie cieprią sexu oralnego ?

starykawaler_jarek_k napisał: > Odwiedził mnie znajomy w Niemiec, który jest samotnym facetem po 40-tce i, > który stwierdził porównując Polki do Niemek, że w 9-ciu przypadkach na 10 > Polki nie są w stanie, a, jeżli już, to często nie potrafią mu zaoferować sexu > oralnego

Re: Życie zaczyna się po 30stce?

. Należę według opinii innych(i swojej własnej powiem nieskromnie) do ładnych kobiet, chciałabym te urodę zatrzymać jak najdłużej, a upływający czas mnie strasznie dołuje. Pewnie ktoś napisze, że nie mam innych zmartień, ale nic na to nie poradzę. Fajne rzeczy spotykały mnie i po dwudziestce. W

Co o tym myślicie?

Jestem ciekawa waszych opinii i ewentualnych porad. Ale od początku. Jest pani, ma 45 lat. Mężatka. Ma męża nr dwa. Pierwszy nie był dobrym mężem, bił panią i jej nie szanował. Drugi mąż jest od pani młodszy o dekadę i pochodzi z egzotycznego państwa z drugiej półkuli. Mąż nr dwa dzięki temu

Re: Kwas i retinol - porady mi trzeba

znaczenie ma status hormonalny i poziom estrogenów. A co do produktów zakupionych przez ciebie, to ten retinol 0,5 z The Ordinary testowałam tej zimy i moja opinia jest negatywna. Nie tylko nie zaobserwowałam typowej dla retinolu zmiany, a jeszcze zaczęły pojawiać mi się zaskórniki na policzkach, a mam

Re: Ematkowo sukienkowo

o wartości kobiety decyduje atrakcyjny wygląd ja nie. Nie mam parcia na to by biegać po 30-tce za chirurgiem plastycznym, pakować botoks w twarz, pompowac usta i robić to wszystko to, co ty robilas i robisz. Efekt- nie zamieszczam nawalona rozpaczliwych filmików aby przekonać się, żew opinii

Re: Dlaczego nie chodzimy po górach?

al.: Problem aktywności turystycznej seniorów. Perpsektywy i kierunki... https://repozytorium.umk.pl/bitstream/handle/item/1033/problem%20aktywno%C5%9Bci%20turystycznej_senior%C3%B3w.pdf?sequence=1 link 2. Pilis A.: Rola turystyki w życiu ludzi starszych http

Czy w Polonii nadal jest dziadostwo jak było ?

Witam! Pytanie raczej kieruję do członków zespołów oraz kamerzystów i fotografów, ale oczywiście mile widziane są także opinie innych osób. Ponieważ gram w zespole muzycznym, który się nazywa Art-Efekt to miałem okazję kilka lat temu (gdzieś ok. 6-7 lat) zagrać imprezę w Polonii na ul

Re: Przekroj-opinnia slynnej poloznej-J.Kalyta

Szkoda, ze autorzy artykulu nie postarali sie i nie przedstawili opinii innych osob znajacych sie na rzeczy, ktorzy maja odmienne zdanie od jedynego i slusznego pogladu na temat porodow naturalnych w naszym kraju. Mialam okazje rozmawiac z lekarzem-poloznikiem, Polakiem ktory przez pewien

Re: Dysgrafia, lewooczność i geometria

Masz racje, to jest problem wychowawczy. Poczytalam twoje posty (moze cos sie zmienilo przez ten czas?) i wychodzi na to , ze ja rozpiescilas. Spanie z 8latka, czytanie lektur 9tce, ktora jedynie co samodzielnie chce przeczytac to "przygody cwaniaka" (czy jakostam).... a to podejscie twoje

Na rozdrożu

Przede wszystkim cieszę się, że znalazłam to forum. Niestety, także mam problemy w rodzinie. Jestem w związku nieformalnym od około 9 lat. Mamy 5-letnie dziecko. Oboje po 40-tce, pracujemy zawodowo. Niby wszystko powinno się dobrze układać ale się nie układa. Problemem jest to, że mój partner

W Niemczech jest 8 dni wolnych

od pracy, ustalonych na cala Republike (+ewentualnych 6 , ale nie we wszystkich landach), w Anglii rowniez 8, w Irlandii 9, w Danii 9, we Francji 10 a w Szwecji 11. W Polsce jest ich 13. Jesliby przyjac, ze w Polsce osob pracujacych jest 10 milionow, to przez te dwa swieta nasza strata w gospodarce

czy mozecie to ocenic....

sprawnosc Mz tce.czas mija bardzo szybko,godzina wydajwe sie byc minuta,alr to nie wazne-liczy sie efekt koncowy i ten stan satysfakcji kiedy to po raz kolejny udaje sie wskrzesic do zycia kochane dwa kolka.Po wszystkim odpalam-ssanie kilka razy zdecydowane nacisniecie kopnika i rozlega sie nie

Re: Czy aparat' na noc' cos tutaj zdziała ? Zdjec

nie zauważyli. Ja zreszta tez nic takiego nie zauważam u znajomych z aparatami - mówia inaczej w pierwsze dni po założeniu, kiedy musisz się przyzwyczaić do czegoś obcego w ustach, masz drobne obtarcia od zamków itp. Potem to mija i naprawdę nie mam pojęcia skad taka opinia :-0 Co do twojej

Re: Proces w sprawie afery paliwowej

-myślących warunkiem niezbędnym na zaistnienie ` mafijnej- oszukańczej' sprzedaży-przemytu `paliwa i ropopochodnych świństw ` był i jest rynek, który wchłania te pseudo-paliwo-inaczej ` ORANŻADĘ' w ilościach zatrważających!!!! Wg wiarygodnych opinii Polskiej Izby Paliw Płynnych jakie w formie - larum od 2000

Re: Pomoc dla Ukrainy - co sądzicie?

jeszcze real, oraz inne atrakcje internetowe oprócz forum gazeta.pl. Myślałam, że na forum publicznym nie ma ograniczeń i każdy może wyrazić swoją opinię, a nie tylko jednomyślnie kumający. Sorry...miłego dnia -- http://smayliki.ru/smilie-50033607.html http://s.rimg.info/f215452c0c2bdac2b034b49c45d0f

Fajnie tylko, że pod podanym linkiem znajduje się

teren niezabudowany? Ciekawe co na to drogówka... Auto-Moto więcej z tego forum autor: mario_pab 2006-06-02 09:15:35 Re: Katarzyna Hoduń, 30-letnia gdynianka, urodził Policjant z drogówki, mercedes... Hmm... Opinie i komentarze więcej z tego forum autor: Gość portalu: Urząd Antykorupcyj

CENTRUM JĘZYKÓW OBCYCH! Parkowanie i inne problemy

motyla. Czy za każdym razem mam dzwonić po straż gminną? Jest to rozwiązanie, ale nie po to przeprowadziłam się tu by tracić czas na przepychanki z właścicielem szkoły językowej lub jej studentami. 6. Mieszkam w 5-tce, cieszę się, że mieszkańcy 3, 5, 6, 7, 9 podzielają mój pogląd. Zachęcam

Serdeczna prosba o pomoc.

Witam Wszystkich, Zwracam się do Pań/Panów z następującym pytaniem. Jestem statecznym 33-letnim facetem z Żoną i dzieckiem (plus drugie w drodze), mieszkam w Warszawie, mam biurową pracę 9-18 i niewiele wolnego czasu, który w większości spędzam z moją Rodziną. Piszę o tym nie bez powodu

Re: Najlepsze kawałki tutejszych i nietutejszych

rosapulchra-0 napisała: > Naturalna, to co piszesz, to jest jakiś jeden wielki absurd! Podszyty zawiścią, > plugawą zazdrością, coś co nie mieści się w moim pojmowaniu świata i ludzi! > Krytykujesz ludzi, że zrezygnowali z psa, a zostawili sobie dziecko, bo nie mog > li

Portret Ematki Polki. Moja analiza SONDY ;)

Tego czego na pewno nie można powiedzieć o emamie to tego, że jest nastolatką. Emama to przeważającej części osoba po 30-tce, z czego ogromną większość stanowią emamy w wieku 31-40 lat (aż 62%). Swoimi opiniami na forum dzielą się jednak także bardziej doświadczone (26%) oraz młodsze (12

Re: Dlaczego kobiety zdradzają.

avide napisał: na początku przepraszam, że zabieram głos jako facet, ale nie napisałeś wyraźnie, że sobie tego nie życzysz. Pozwoliłem sobie mimo wszystko, ponieważ wydaje mi się że w paru miejscach uprościłeś sprawę. > A zatem.... Kobieta tak powiedzmy w 9/10 przypadków zdradzi

Bezbronny bottt

Dzisiaj popatrzyłam sobie na pokój "po 40-tce" a raczej na zdemolowany przez pseudowładnych opów wrak pokoju. Jak zwykle niewiele sie działo, poza tym, że sol domagała się informacji o zaocznym banie, a niejaki Mały Johnny uświadamiał politycznie społeczność pokoju. W pewnej chwili wlazł mi

Re: Kupić dom czy budować od zera?

...nie zgadzam się z Panem mruwa9 .. bo ja i mój mąż jesteśmy przykładem, że a. laicy, młodzi ludzie po 30.tce, mogą wybudować dom ich marzeń, szyty właśnie na miarę, i wcale nie przepałciliśmy za projekt indywidualny, bo zamówiliśmy u architekta na Śląsku, a nie w Warszawie, i cena projektu

Spanie nago

mniej ciepłego domku zaczęła stosować piżamy. Których szczerze nienawidz > ę, bo są flanelowo-pastelowe i wygląda w nich jak pacjentka szpitala. Nabyłem j > ej raz jedwabną, ale nie używa, bo mówi, że niewygodna i cycków nie trzyma Dokładnie podzielam wszystkie opinię powyżej Symetrycznego

Re: Ciaza po 35, duzo starszy partner, jakie ryzy

, wbrew obiegowym opiniom :-) forum.gazeta.pl/forum/w,567,106816243,,dzieci_po_30tce.html?s=0 -- < swoją drogą podoba mi się że Niemiec mieszkajacy w PL pomaga Polce mieszkającej w DE jak

Posłowie chcą, by rząd wrócił do bonów paliwowych

ropopochodnych świństw ` był i jest rynek, który wchłania te pseudo-paliwo-inaczej ` ORANŻADĘ' w ilościach zatrważających!!!! Wg wiarygodnych opinii Polskiej Izby Paliw Płynnych jakie w formie - larum od 2000 roku były publikowane RYNEK ROLNO-WIEJSKI wchłania od 2,5 do 3,0 MILIARDÓW LITRÓW- `ORANŻADY

Re: Od razu operacja czy leczenie i starania o ci

sprawdzały się już wcześniej u innych kobiet. Lekarz, który zalecił jak najszybszą laparoskopię miał rację, gdyż jeśli bardzo chcesz mieć dziecko a jesteś po 30tce (wiek alarmowy z punktu widzenia ginekologii), to najszybszą metodą byłoby zrobienie laparoslkopii, która jest świetna jeśli chodzi o szybką

_______________tyPOwa POlemika__________

tce masz szerokopasmowy internet hm to wysoko emeryturka musisz mieć pewnie za komuny miałeś swoje złote lata. co do ciemnego ludu, czas pokarze... odpowiedz 2010-12-11 18:19 zgryzek60 Odp.: matrix jaaccek opinie sa podzielone .Tak sie sklada ze nieraz mam okazje rozmawiac ze starszymi

widzę, że nie ja 1 mam o Musteli..niezbyt zdanie..

opalę, ale na dziś dzień go nie widać - jakby się wchłonął, a kończę 9 mc i brzuch mi przecież wciąż rośnie, a nie maleje poza tym po tym RILASTILU nie czuję tego okropnego szczypania naciągniętego brzucha jak po nieszczęsnej Musteli tak więc JA polecam RILASTIL bo wg mojej opinii "uratował

Kocham choć wiem ze to koniec

. Przeprowadziałm się do innego miasta, kupiłam tam mieszkanie. W miescie tym mieszkałam kiedyś dawno temu, chodziłam tam kilka lat do podstawówki. Teraz jestem już kobieta sporo po 30-tce. Odnowiłam znajmośc z dawnym kolegą z podstawówki. Nigdy nas nic wczesniej nie łączyło, widzieliśmy się ostatnio prawie

Re: DOSTALEM WIZE I NIEWIEM CO ROBIC ? POMOCY

"pal0ma napisała: > Polacy w UK mniej narzekaja na UK (przynajmniej na forum) niz > Polacay w Kanadzie, ale nie wydaje mi sie to dobrym miernikiem > sytuacji na miejscu. Polonia kanadyjska jest starsza, dluzej tu > mieszka (wiekszosc przyjechala pod koniec lat 80-ych, na

Re: bohemia.iz co sądzicie

30-03-09 ogłoszenie w GW tejże firmy - wysyłam swoje CV - po godzinie dostałam automata na @, że spotkanie odbędzie się 31 marca o godzinie 13.00 na Jerozolimskich - kazali zabrać CV (dla mnie to już był znak - firma nie ma papieru na wydrukownie go??). Ok - jadę... Wchodze do firmy - widzę

Re: Cos o wyzysku mezczyzn przez kobiety :O)

) dawałem ogłoszenie w tej tematyce oraz napisałem do kilku męzczyzn , którzy także dawali takie ogłoszenia w celu wymiany opinii i weryfikacji powszechnie panujących na ten temat wyobrażeń. > Jak kształtowała się taka ich świadomość? Oj. temat-rzeka. Na przykład kształtowała sie w przekonaniu, że

MPK w Radomiu będzie jak w Lublinie_cyrk_3

. Do czego tam doprowadziły i jak się z tym żyje ludziom poczytajcie w 5 wątkach o komunikacji skopiowanych z lubelskiego forum Gazety Wyborczej. Porównajcie z treścią opinii radomian na naszym forum. Komentarz jest zbędny. TREŚĆ 3 WĄTKU Z LUBLINA: ? Podwyżka cen biletów MPK IP: *.lublin

Re: Maksimum

evee1 napisała: > Moja corka zdala wlasnie egzamin do najlepszej szkoly sredniej w > Melbourne, ktora zaczyna sie od 9, a nie jak wszystkie inne szkoly > srednie, od 7 klasy. Wysoka lokata tez szkoly jest glownie zwiazana > z tym, ze jest to jedyna szkola, do ktorej zdaje

Przejdźcie do realu:______Ilu nas jest na świecie?

Rodaków, w sumie Polacy stanowia 53 mln. naród, jeden z liczniejszych w swiecie, mieszczacy sie w pierwszej 17-tce, z populacja zblizona do Wloch, W. Brytanii i Francji. Z owych 15 mln Rodaków zyjacych za granica tylko ok. 20 proc. mówi jeszcze po polsku. Jednakze wybór polskiego kardynala Karola

Re: Przejdźcie do realu, towarzyszu nadau

liczniejszych w swiecie, mieszczacy sie w pierwszej 17-tce, z populacja zblizona do Wloch, W. Brytanii i Francji. Z owych 15 mln Rodaków zyjacych za granica tylko ok. 20 proc. mówi jeszcze po polsku. Jednakze wybór polskiego kardynala Karola Wojtyly (1978) na papieza i powstanie Solidarnosci w 1980 r

Re: Pani Tereso proszę o odpowiedź :-)

byłoby pomyśleć po 30-tce. Rok temu napisałam też m.in.: - 1/ (...) warto byłoby mieć na uwadze tendencje występujące w Twojej dacie urodzenia - m.in.: ... tendencje o charakterze niekoniecznie sprzyjającym stabilizacji w różnych sferach życia, w tym tendencje niekoniecznie preferujące stabilną

Re: pochwała głupoty

. jak narazie nie zanosi się bym miał je zmienić. A co do krajów skandynawskich - ciągle pojawiają się w twoich postach jako przykład na coś, ale nie bardzo wiem na co. Nie wiem czy szwecja jest bogata dlatego, że 0d 1812 roku nie toczyła żadnej wojny, że mogła w czasie II wojny bogacić się na

Re: pochwała głupoty

?). Kraje skandynawskie są potwierdzeniem tego, że liberalizm nie jest poglądem "jedynie słusznym" gdyż możliwe jest zbudowanie państwa dobrobytu w oparcji o socjaldemokrację w sferze polityki i socliberalizm w sferze gospodarki. Nie wiem czy szwecja jest bogata ) dlatego, że 0d 1812 roku nie

Re: zalety diesla

, wystarczy kręcić do 4,5tys i dlatego właśnie w powszechnie obowiązującej opinii sa trwalsze. Niedawno miałem okazję przejechać się 155-konnym Mondeo TitaniumX Duratorq TDCI. Gdyby szukać dla niego alternatywy trzeba kupić droższe (!!!) 3,0 Dureatec ST. I co się okazuje - 3-litrowy benzynowy silnik

Re: Boję się ciąży ::((

wrocilam do swojej wagi, a dzisiaj (male maja 9 miesiecy) waze kolejne 4kg mniej (caly dzien za nimi biegam). Kupilam im rozkoszne 2-czesciowe stroje kapielowe i nie moge sie teraz doczekac, kiedy pojdziemy z nimi na plaze. Sama wystapie... w bikini. Wygladam tak samo, jak przed ciaza! Zdziwisz

Re: Starsi ludzie za granicą vs polscy

tylko Ty masz taką opinię. I właśnie dlatego ludzie w wieku średnim i starsi przestają chodzić do dyskoteki: aarezerwowane tylko dla młodych(?), nie okazują "luzu" na ulicy: nie zatańczą choćby bardzo chcieli, i nawet jeśli nie chodzą "pod krzyż" to i tak w oczach krytycznie nastawionych młodych

Re: czat z Madziorem -reszta

po 30 -tce nie powinny nosić obcisłych sukienek?Co o tym myślisz? <Magda_Szewczyk> Że jest przerażona, że kobiety po 30 - tce mogę się tak dobrze prezentować. I czuje konkurencję. <~Dziunia> Mam pytanie do Magdy: Czy po wyjściu myślisz o jakiejś karejrze, jakiej ? <~mala0

Re: Zenada...

opjes napisał: > > Wiesz jak masz 30 lat i 5 lat temu postawiles rezydencję i masz odpowiedn > ie doc > > hody zagwarantowane wysoką odprawą, to owszem masz szansę że szybko posta > wisz d > > rugą... Ale jak juz masz po 50-tce a na dodatek Twoja działalnośc

Re: DLA TYCH CO NARZEKAJĄ ZE NIE MA PRACY

Jeden z autorów tzw. Diagnozy Społecznej, prof. Janusz Czapiński stwierdził m.in., że wielu bezrobotnych woli pracować na czarno niż legalnie i jest im z tym bardzo dobrze. Na podstawie takiej opinii można jedynie dojść do wniosku, iż czym innym jest pisać o społeczeństwie, a czym innym jest

Mila Kobieto Dojrzala.

mozliwosci. Bardzo mozliwe ze w Grecji takich zwiazkow nie ma lub jest > ich malo, i najprawdopodobniej jest to kwestia kulturowa. Chyba tak, bo jesli nawet sa, to bylyby bardzo zle tutaj odbierane przez opinie "dobrosasiedzka" wiec nawet jesli sa, to sie z tym nie obnosza. Owszem znam

Re: alergia u malucha

do dominiki :) :) Napisałaś: "Proponuje po pierwsze zmienić alergologa.Ja już byłam u 5 i ten ostatni /kobieta po 50-tce/ dopasowała leki." Według mnie - dopasowanie leków - to nie jest rozwiązanie . Nie używamy od 3 miesięcy Fenistilu, Zyrtecu, Clemastinum ani maści na bazie

Re: Faszystowskie metody rodem z Lokomotywy

ustawic ? 02:46:14 Powiadomienie: Użytkownik !use zmienił temat. 02:46:14 Powiadomienie: Aktualny temat: witaj gosciu mily na porannej kawie , w 40-tce regulamin pokoju po40-tce.blog.onet.pl 02:46:21 dotleniacz: o wolny był 02:46:28 ~root

Re: KULTURA STYMULUJE NARODZENIE GENIUSZA

. > 3.TO NIE JEST TWORZENIE GENIUSZA, TYLKO STYMULOWANIE DO ROZWOJU JUZ URODZONEGO. A Co sie dzieje z tymi bardzo zdolnymi polskimi dziecmi,ze Polske nie stac na Uniwersytet w pierwszej 10-tce swiatowej???? > I NIE KRAJ, A SRODOWISKO ODPOWIADA ZA ODPOWIEDNIA STYMULACJE. A srodowisko to

Re: Minolta Dynax5 vs Nikon F65 CO wybrać

najnowszej ofercie nie ma niczego posredniego miedzy Dynax 5 a 7 (czyt. 1500zl - chyba 4500 zl), ale czego tak naprawde moze brakowac w 5-tce? Sporo o niej myslalem i na moje potrzeby (nie bawie sie w zadne wykwintne tryby automatyki a zdjecia najczesniej robie na manualu) Wybierz ten aparat, ktory da ci