1 4 tce opinie

oprac. Filip Trusz

Najtańsze SUV-y i crossovery na polskim rynku

Najtańsze SUV-y i crossovery na polskim rynku

Szukasz dla siebie SUV-a albo crossovera, ale nie chcesz wydać kosmicznych pieniędzy i nie interesują Cię samochody z drugiej ręki? Przygotowaliśmy dzisiaj zestawienie najtańszych aut z tego popularnego segmentu

Renault Laguna III (2007 - 2013) - opinie Moto.pl

Laguna trzeciej generacji jest komfortowa i wygodna tak jak drugie wydanie modelu. Poprzedniczkę przewyższa jednak jakością

Opinie Moto.pl: Skoda Kamiq 1.5 TSI vs. Renault Captur 1.3 TCe. Walka o czołówkę segmentu B

Crossovery segmentu B należą obecnie do najpopularniejszych samochodów na rynku. Łatwo jednak nie jest walczyć w tym segmencie, bowiem liczy obecnie ponad dwudziestu reprezentantów. Jak wobec tego poradzą sobie w nim nowości z Czech i Francji? W obu przypadkach mamy do czynienia z napędem na przednią oś i mocnym, benzynowym silnikiem z doładowaniem.

Opinie Moto.pl: Nowy Nissan Micra: zmiany niby niewielkie ale znaczące

Opinie Moto.pl: Nowy Nissan Micra: zmiany niby niewielkie ale znaczące

” rewolucję. Małą, ponieważ silnik 0,9-litra zastąpiono litrową jednostką. Choć to teoretycznie nie duża różnica to zaletą jest "podkręcona" moc i odmiana ze skrzynią automatyczną. Nissan Micra - nowa silnik o pojemności 1 litra Litrowa odmiana jednostki napędowej o trzech cylindrach jest

Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

Jesteśmy zainteresowani zakupem takiego auta .Prawdę mówiąc nie jesteśmy fanami Renault (mieliśmy Lagunę ,od tamtej pory omijamy salony renaulta). Auta bardzo nam się podoba i dlatego rozważamy zakup tej ślicznotki,proszę o wasze opinie o nowym Meganie 3 i 5 drzwiowym ,może ktoś ma ten silnik

Renault megane 1,2 TCE opinia

Kupiłem na firmę dwa takie auta, jeden 1.5dci drugi 1.2 turbo benzyna. Minęły 4 lata, diesel zrobił 135 tys, benzyna 80. Oba bezproblemowe, serwisy, wacha i nic tylko jeżdża. Oba golasy, z klimą tylko. Średnia diesla 6,3 benzyny 8,1 Przyznaję, że jedynym parametrem w 2015 roku była cena

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

One dopiero teraz zaczną się psuć. 4 lata i niewielki przebieg to nie maluchy by się auta rozpadły. Dziwi mnie opinia o fotelach bo renówki mają raczej wygodne fotele.

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Jprd a co miało się psuć na gwarancji? Zaskoczenie, że auto 80 tys km przebiegu i 4 lata i się nie psuje... . To tak jakbyś sobie kupił lodówkę i się zachwycał, że po 4 latach cały czas działa. Później czytają takie wypociny Janusze w Samsungu, albo w Renault i mówią: Ej, chłopaki, możecie robić

Re: Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

ulubiony19 napisał: 1.4 TCe ma potencjał do oszczędzania, a jeśli się rozchodzi o "ekstremalne" spalanie, to wykorzystywany silnik nie spali wiele więcej, niż popędzane TSI o zbliżonej mocy. To ile pali ci ten silnik. Bo ja w Bravce 120KM nie mogę zejść poniżej 9L (muszę odmulać auto po żonie

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Gwarancja była 2 letnia, dealer dodał rok ubezpieczenia, a auta mają 4 lata tak więc są już po... J. -- YCDSOYA

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Zaskoczenie, że auto 80 tys km przebiegu i 4 lata i się nie psuje... . ---- Dacie się psuły. VW też. Też Ci życzę miłego popołudnia... Jeep -- YCDSOYA

Re: Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

Cloclo, sił mi brak. 1.4 TCe ma potencjał do oszczędzania, a jeśli się rozchodzi o "ekstremalne" spalanie, to wykorzystywany silnik nie spali wiele więcej, niż popędzane TSI o zbliżonej mocy. Także nie siej gupot na forum... Daria, Megane 3d i 5d są na tyle różne, że mało prawdopodobne, że

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

o nowej dacii ( też francuz) bo po podliczeniu kosztów całkowity koszt będzie podobny. Do tego masz nowe auto z gwarancją które mozesz sprzedac po 4-5 latach i kupic kolejne nowe.

Re: Renault Megan Coupe 1,4 TCE 2011 -opinie

Mnie nic nie pali, bo nie mam prywatnie takiego auta:) Natomiast pojeździłem trochu kilkoma różnymi egzemplarzami (różne wersje nadwoziowe...) i w miarę spokojna jazda w mieście daje wynik 8,2-9 L (jeżdżąc szybko 12 i coś), w trasie można zejść do ok. 6 L, poganiając to przeważnie do 10 L, ogólnie

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

porównywalny z Megane, ale Megane jest szersze i ma więcej miejsca w środku. Silniki też masz słabe bo tylko 1.2 75KM i 0.9TCe 90KM jeśli chodzi o benzynę. Pytanie jeszcze jaki masz silnik w tej swoje Megane. Bo w Megane III były silniki benzynowe Renault 1.6.16v wolnossący, 2.0TCe konstrukcja Renault i 1.4TCe

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Psują, się psują. Ja tez kupiłem 4,5 letnie używane i stopniowo postępował kataklizm awaryjności. Serwisowanie polega na wymienianiu części o których nawet byś nie pomyślał ,że w tak młodym aucie już się zepsuły. Jest to kosztowne wiec te 10-20 tys mniej w stosunku do np niemieckich aut zaczniesz

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Mam taką hondę 15letnią z przebiegiem równym 300kkm i na nadkolu jednak pojawił się właśnie rdzawy slad więc kolorowo (nie) jest. Auto nie jest idealne ponieważ 99% części np. sprzęgło łożyska amortyzatory i wszystkie uszczelki w silniku i skrzyni są potwornie stare nigdy nie wymieniane. W ciągu 4

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

Nie wiem o czym mówisz, cholera chyba moje renault to jakiś sabotaż, zarówno poprzednie jak i aktualne jest sporo po gwarancji i nie psuje się. Ba mam kolegę który ma już 4 renault i nie narzeka jak ty. Drugi znajomy w 2006 r. kupił megane II ma je dotej pory jeździ i to z silnikiem dci, i teraz

Re: Renault megane 1,2 TCE opinia

potrafią zaprojektować auta na zimowy klimat. Takie to są realia posiadania francuskiego niegarażowanego auta w naszym klimacie.W rodzinie i znajomi też maja francuzy i parę nietypowych przygód też było ( nawet legendarne samospalenie peugeota 307 ). Francuskie auto to garażować i mieć krótko 4-6 lat i

Soho-opinie

hej potrzebuję Waszych opinii na temat tego klubu, czy muzyka fajna, jak z obsługą, czy sama "młodzież" tam się bawi czy ludzie po 30tce też się odnajdą, jak z łączeniem kręgli z baletami? :) z góry dzięki za opinie ;) -- Szymonek 20.08.2008 http://lilypie.com https://lb4m.lilypie.com/aT57p

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

ok, nie podążam tą drogą... -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

chyba nie wybrzydzam. -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

Zapaliłby coś człowiek -co? -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

Mort ty też "rycząca czterdziecha" jesteś? -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

kto mówi, że po suszy? -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

wilgoć i zdrowie? no nie wiem... -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

coś tam o płonięciu leża piszesz. takie skojarzenie -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

ano poszło. i poszło wszystko co jest związane z tym wiekiem. -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

zasadniczo też wszystko "mam przy sobie" ale zauważam, że lata lecą -przy okazji wzrok i inne takie -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

Brzmi to trochę jak zarzutka jakiegoś biura matrymonialnego albo turystycznego. Piszcie, piszcie -ofertę wyślemy na e-mail. -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani

Re: Samotni po 30tce i 40tce,autsajderzy,niezrozu

Mort szczypiorkiem już nie jest. Córa odchowana -założyłem że 40-cha jest (chyba że bardzo wcześnie córę ogarniał). A i ja raczej stare próchno. -- https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w

Re: iprezka po 30-tce

... www.youtube.com/watch?v=pMZQ922qJt4 Whitney Houston - I Will Always Love You www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU Warto zaznaczyć ciekawostkę iż Whitney / wiele opinii na ten temat / posługiwała się 5 oktanami - > 3 oktanami

Diane 35 - opinie i działania niepożądane

, przetłuszczają mi się, skóra na twarzy jest tłusta z zaskórniakami bez trądziku. Moje pytanie jest takie: 1. Jakie miałyście objawy niepożądane, które brałyście w czasie leczenia ? 2. Jak długo się leczyłyście ? 3. Czy tabletki Wam wyleczyły z PCOS ? 4. Czy po zakończeniu leczenia, wróciły do Was

Re: Suzuki Baleno opinie

Ale jak kupujesz nowy samochód, to silnika z turbiną nie trzeba się bać. Po pierwsze gwarancja, po drugie spokojnie zrobi z 200 kkm - raczej tak długo prywatnie samochodem nie będziesz jeździć. Na forum astry k są osoby co już przejechały astertką 1.4 125 km ponad 180 kkm i złego słowa na silnik

Potrzebuję obiektywnej rady odnośnie SP 1 klasa.

. Ale.. jak się dzisiaj dowiedziałam od mamy dziecka chodzącego z moją córką trafiła nam się beznadziejna wychowawczyni. Są 4 pierwsze klasy, jak to zwykle bywa każda klasa ma swoją stałą salę. Tylko sala córki nie jest wyposażona w multimedialny wyświetlacz, bo nauczycielka jest juz w latach (po 50tce

Re: Najbardziej ekonomiczne i bezpieczne auto do

Opinia opinią,a w rzeczywistości... Ja też mam Megane-cudny samochód;) Żaden silnik w Megane nie jest paliwożerny.Generalnie polecam Ci 1.4 14V 98KM-dynamika i tak wystarczająca,a silnik ekonomiczny.Aha,ale jeśli to drugie auto,to Clio będzie super.Polecam silnik 1.2 Turbo(oznaczony jako

Re: trądzik, skóra z problemami... po 30-tce

1. eliminacja stresu - ale to wiadomo, niemożliwe ;) 2. picie pokrzywy - mnie pomogło 3. nawilżanie i pilingowanie buzi (ale piling enzymatyczny, nic mocno drażniącego - zamówiłam teraz jeden podobno świetny kosmetyk, mogę się podzielić opinią czy mnie pomógł), przestałam używać też produktów do

Re: Megane vs. Octavia. Co wybrać?

drugie, jak rozumiem, opinie o spalaniu 1.4 TSI czy 1.4 TCe czytasz, ale o spalaniu 1.4 TJet juz nie? Jakiez byloby Twoje zdziwienie, gdybys sie dowiedzial, ze spalanie wszystkich wymienionych przez Ciebie silnikow rozni sie do 1l/100km, przy czym niekoniecznie fiatowski silnik pali najmniej. Ja wiem o

Re: Captur - czyli się chwalę

Znaczy się jesień na 100% i coraz bliżej zima bo kaptur już w użyciu ;) Niech się dobrze sprawuje, a ciekaw jestem opinii po dłuższej codziennej eksploatacji. Z silnikami TCE miałem styczność w postaci Scenika III 1.4 TCE i nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia. Mój Scenic II 2.0T na tych samych

Re: JAK TO JEST BYĆ SZEFEM? - potrzebuję opinii

. Dzięki. Dla wyjaśnienia: szefem jest mój mąż, więc wypowiem się poniekąd za niego (on na to czasu nie ma:)) 1. Stres i nerwówa jest 2. siwe włosy zaraz po 30-tce też 3. brak czasu dla rodziny 4. wieczne, nie mające końca zebrania i spotkania z klientami 5. pracownicy mądrzy i kompetentni

Re: Rekordowa sprzedaż Alfy

makova_panenka napisała: > @huston > Włoskie motory 1.4, to jedyne potrubowane silniki o tej pojemności na które nik > t nie narzeka. Dotyczy to zarówno T-Jet, jak i Multiair. Francuskie TCe od Rena > ult/Nissan to kicha - pali jak smok. Niemiecki 1.4 TSI ma problemy z

Re: Benzyna turbo - proste pytanie

Najpierw merytorycznie: osobiście nie mogę się dopisać, bo z benzyniakiem, którego użytkowałem (VW 1.4 TSI) pojawiły się problemy przed 100k km. Dobre opinie co do niezawodności mają natomiast Fordowskie EcoBoost i TCe od Renault. A teraz pytanie ode mnie: jeśli priorytetem dla Ciebie jest

MPK w Radomiu będzie jak w Lublinie_cyrk_4

. Do czego tam doprowadziły i jak się z tym żyje ludziom poczytajcie w 5 wątkach o komunikacji skopiowanych z lubelskiego forum Gazety Wyborczej. Porównajcie z treścią opinii radomian na naszym forum. Komentarz jest zbędny. TREŚĆ 4 WĄTKU Z LUBLINA: ? Nowa jednostka psychiatryczna: dociek

Re: Motodziennik: Świetne premiery

clio wygodne i przestronne, jednak silnik 1.2 75KM to tragedia pod względem elastyczność/spalanie/hałas. Dużo lepiej sprawuje się pod tym względem chociażby dacia sandero z 1.4 8V o tej samej mocy lub niemal identyczny w punciaku (77KM). Do wyboru był jeszcze 1.2 turbo 100KM (TCe) ale ze względu na

Re: In vitro poAsk, 40-tce, komu się udało?

badanie komórek jajowych i na 5 - 4 były wadliwe a 1 niediagnostyczna (co się zdarza zarówno w badaniu komórki jak i PGD), która po zapłodnieniu została mi podana i w wyniku której była ciąża biochemiczna. Opinie o tym badaniu są różne, podobniej jak i o PGD (przy PGD jeśli występuje mozaikowatość

Re: @@@MATURZYŚCI PADERKA - co teraz z wami?@@@

, ze opinia wysokiego poziom nauczania jezykow w 6-tce to glownie zasluga osob, ktore tam zdaja. Tzn. - juz w 1 klasie wszyscy umieli ang. dosc dobrze - przez te 4 lata nie zrobilismy jakis rewelacyjnych postepow. Ale moze teraz wraz ze zmiana kadry sie zmienilo. W kazdym razie - tak zgranej

Re: Przedszkole w Tarnobrzegu

Przedszkole nr 12 jest przy 10-tce - pytasz jak jest? opinia zalezy od tego na jakie panie trafisz. Są grupy, gdzie Panie są miód i cud, np obecna 3 latków, ale jest i taka gdzie tylko słyszę narzekania rodziców, nie jednego a wielu. Mialam tam dziecko na dyżurze nie bylam zadowolona. Dziecko

Re: Potrzebuję obiektywnej rady odnośnie SP 1 kla

"Moja córa ma 7 lat. Poszła do szkoły podstawowej, którą z meżem starannie wybraliśmy pod kątem wyposażenia szkoły (sale lekcyjne, sprzęt komputerowy) i szerokiej oferty edukacyjnej (zajęcia dodatkowe). Kierowaliśmy się też opiniami osób posyłających tam dzieci. Młoda się dostała, chodzi 3ci

Re: ORTOKOREKCJA na jak długo i w ogóle opinie od

Z moich obserwacji wynika, że nie wszystkim wada rośnie. Nawet tu na forach zapoznałam osoby, u których (u ich dzieci) wada stoi. Według lekarzy, ponoć nie ma szans na cofanie się wady, no może po 40-tce kiedy naturalnie zaczyna się przechodzić w plusa ale to niewielkie wartości (1-2 D). Jedna z

Re: Karwia- Koliber, opinie, spostrzeżenia?

pensjonacie. Na piewszy rzut oka wszystko wydało się ok: warunki, blisko morza, ładny plac zabaw dla dzieci. Ale totalny brak gościnności u właścicieli typu "Ken i Barbie po 40-tce" sprawił, ze w życiu już bym tam nie pojechała. Z początku wydali się mili, ale były to tylko pozor. Człowiek czuł się

Re: rekrutacja do gimnazjów - rok szkolny 2014/20

gimnazjów są przypisane do dobrego PG nr 5, a dzieci z bliskiego 1. Maja już nie, czyżby dlatego, że wg opinii opolskich decydentów dzieci z biedniejszych rodzin obniżałyby średnią w dobrej 5tce? Wciąż przecież słychać opinie, że ta ulica to prawie margines i strach się bać nocą tam wyjść. Z osiedla Leśnego

Zatrzymanie w związku ze śledztwem paliwowym

4 miliardów złotych/ w roku ( w latach 1999-2001), które zamiast akcyzy VAT-u i podatku( większego od zalegalizowanej sprzedaży) trafiły do... O drugiej stronie medalu i metodach w Unii Europejskiej( dawniejszej-15-tce) zapraszam jutro od 6 tej. ~ odzew do kondora, 2005-04-13 22:54

Re: auto do 50tyś

Poza wspomnianym seatem warunki brzegowe spełnia peugeot 206sw 1,4. No ale musisz być bardzo odważny, bo opinie o 206tce są raczej niezbyt zachęcające. Poza tym musisz lubieć silniki 8v. Co do seata cordoby to - fotele są bardzo wygodne, dobre światła, benzynowe silniki trącą myszką. Poziom

program "Kobieta i biznes"

Mieszkanki Podkarpacia mają mnóstwo ciekawych pomysłów na rozkręcenie własnego interesu. Nie boją się też ich realizować. Program, który ma im w tym pomóc cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. W pierwszej edycji programu "Kobieta i biznes", który realizuje rzeszowskie Stowarzyszenie B4

Re: Golf 7 - zakonczenie .

Jeździłem, ale stosunkowo krotko (1.2 TSI jakieś 1000km, 1.4 TSI jakieś 250-300km i 1.8 TSI jakieś 50km)... 1.2 TSI przy moim stylu jazdy palił minimalnie więcej niż wolnossące 1.5 od Mitsu/Daimlera... Ale teoria mówi (i się z tym zgadzam), ze TSI przy normalnej powinien palić nieco mniej niż

Poziom libido u 27-latka

zasnąć? Jestem starsza od męża o 4 lata, mam w tej chwili 31 lat być może obudził się we mnie jakiś demon?Ponoć kobiety po 30-tce dobiero tak naprawdę się rozbudzają. Mam ciągły niedosyt, chciałabym kochać się z mężem codziennie, a jęśli nie to chociaż co drugi dzień.Mój mąz niegdy nie mógł /nie

Re: Potrzeba władzy w związku

mają pod 50-tkę to rodzice są po 70-tce lub starsi. Mieszkania oddzielne na piętrach więc całkiem wygodny układ. Może facet jest zbyt zależny od ich opinii, stawia ich na pierwszym miejscu, ale autorka dobrze wiedziała jaki facet ma układ w domu. Kwestia kilku lat że będzie potrzebna większa pomoc

Re: Moje 3 grosze w temacie

gejowskich konferencjach, na > > festiwalach "tolerancji": > 1."Ukryte mechanizmy nagradzania za samookaleczenie", > 2. "Obuwie jako fetysz i przedmiot magiczny", > 3."Po co jest seks w obozie koncentracyjnym ?", > 4."Uwodzenie księdza i ameby seksualne", > 5

Re: Dlaczego nie chodzimy po górach?

://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g5X7h4B1cUwJ:dlibra.bg.ajd.czest.pl:8080/Content/864/Kultura_fizyczna_9.-205.pdf+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl link 3. Parzych K. Gotowski R.: Determinanty aktywności turystycznej osób starszych w Polsce na tle innych krajów europejskich https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=33

Re: ulec reklamie? Elantra

silniki - Elantra klasyczny wolnossący 1.6, w Megane w tej chwili są już jedynie turbodoładowane 1.3 TCe. Silnik Elantry zapewne jest głośniejszy i pali więcej, ale w powszechnej opinii jest bardziej trwały. Ponadto Hyundai daje w standardzie wyraźnie lepszą gwarancję od Renault. Jeśli samochód nie zrobi

Ekstraklasa jest nasza! Zobacz skład drużyny.

Festina lente Panowie , chciałoby się rzec ! Nie zgodzę się z opiniami, że dla utrzymania naszej drużyny w PLK koniecznym jest zatrudnienie przynajmniej 5-ciu nowych zawodników.Popatrzmy na drużyny, które kończą sezon w tegorocznej ekstralidze : Znicz Jarosław,Kotwica Kołobrzeg , Polpharma

Będę kontrowersyjny;)

: www.bloomberg.com/news/2011-01-11/zloty-advance-to-be-gradual-as-polish-rates-rise-goldman-says.html a docelowo do końca roku zwyżka z 3,5% do 4,5% co na kredytach oznacza przynajmniej procent w górę z tendencją do umocnienia. Jedyna nadzieja w nowej formie RnS która jest jednak dla mnie małym znakiem zapytania. Jaka Wasza opinia?

Re: Proces w sprawie afery paliwowej

-myślących warunkiem niezbędnym na zaistnienie ` mafijnej- oszukańczej' sprzedaży-przemytu `paliwa i ropopochodnych świństw ` był i jest rynek, który wchłania te pseudo-paliwo-inaczej ` ORANŻADĘ' w ilościach zatrważających!!!! Wg wiarygodnych opinii Polskiej Izby Paliw Płynnych jakie w formie - larum od 2000

Dziecinada

Na poczatku chce sie przywitac z uczestnikami forum. Nie bede uzywac polskich liter, moga sie wkrasc bledy za co gory przepraszam. Czytuje to forum od czasu do czasu, nie udzielam sie, dzis postanowilam napisac o swoim problemie. Jestem w zwiazku od 5 miesiecy, oboje jestemy po 40-tce, mala

Re: scierwo ze spuchnieta geba na polowaniu

środowisku, z masą dokonań, a "wygrała"osoba, która proponowała jego już zrealizowany program, z dodatkowymi abstrakcyjnymi punktami-też z dyrektora działań/dyr chciał prowadzić Comenius, RP nie zgodziła się- bo mamy 1/4 dzieci z opiniami z Poradni, które są ważniejsze niz pokazowe Comenius/jak współpraca z

CENTRUM JĘZYKÓW OBCYCH! Parkowanie i inne problemy

Pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku będącego kontynuacją wątku morandiego dot. parkowania na osiedlu, gdyż centrum językowe Butterfly powstałe pod naszymi oknami nie tylko ten problem generuje. 1. Parkowanie czyt

Posłowie chcą, by rząd wrócił do bonów paliwowych

`baków' przewożonych w TIR-ach. To prawdopodobnie kolejne ok. 1,2 miliarda litrów w najlepszych latach przemytu 1999-2001 r. To jest jedna strona medalu. Przemyt, oszustwa i olbrzymie pieniądze, które trafiały do kieszeni OSZUSTÓW!!! Źródła wiarygodne(...) pisza o 2,5 do 4 miliardów złotych/ w

przyjaźń czy chętna do trójkąta???!!

Potrzebuję Waszych opinii i zdania na temat gdzie jest granica między przyjaźnią a zauroczeniem erotycznym między wolnymi osobami, a żonatymi / zamężnymi. Jestem 4 lata mężatką, oboje jesteśmy tuż po 30-tce . Pobraliśmy się po 3 latach znajomości , oboje świadomi tego wyboru. Mój mąż

Portret Ematki Polki. Moja analiza SONDY ;)

Tego czego na pewno nie można powiedzieć o emamie to tego, że jest nastolatką. Emama to przeważającej części osoba po 30-tce, z czego ogromną większość stanowią emamy w wieku 31-40 lat (aż 62%). Swoimi opiniami na forum dzielą się jednak także bardziej doświadczone (26%) oraz młodsze (12

do tostera - time - wasting !!!!!

nadzwyczajnym wyczynem. 4. Pytasz, "do kogo masz pretensje ze gra boruc a nie kuszczak?" Odpowiedz : Mam pretensje do Janasa i Kazimierskiego, ze w podstawowej 11tce nie grali gracze reprezentujacy aktualnie najlepsza forme.Nie tylko chodzi mi o pozycje bramkarza, ale akurat gre Kuszczaka i Boruca

Serdeczna prosba o pomoc.

, jednak czasem bywa tak, że musimy iść na kompromisy i oddać się innym obowiązkom. Stąd też potrzebuję "dwóch kółek z silnikiem" pasujących do profilu jak niżej: 1. Mam 180 wzrostu i 90 kg wagi. 2. 95% czasu będę jeździł sam, czasem być może wsiądzie ze mną dodatkowe 55 kg. 3. Nie mam prawa jazdy

Fanatyzm czy głupota, czy jedno i drugie

„Ekonomiści i demografowie biją na alarm: ‘Polaków jest coraz mniej!’. Potrzebujemy więcej dzieci”. Tak przynajmniej piszą niektóre media. I zaraz potem cytują opinię jakiegoś księdza. Czy znalazłby się ekonomista na tyle głupi, żeby nie zauważyć tej prostej

Re: kosmicaTV portal kosmica wrażenia telewidzki

kolorem. Ale łaska! Mogli się bardziej postarać! Nie każdy po 70- tce, kto chce do niech zadzwonić "za pierwszym razem", ma sokoli wzrok. Może raczyliby powiększyć bardziej: na wizję 3,89 zł za połączenie na zaplecze 4,88 zł za 1 minutę Oglądałam Komica TV od pierwszego "odcinka" do dziś

Kłopot w kontaktach z ludzmi.

zostawiła mnie dziewczyna 2 lata temu postanowiłem nic nie planować, bo to i tak nie ma sensu-zawsze znajdzie się ktoś kto to zniszczy. a w dodatku i tak nie jestem pewny co chcę w życiu robić. Ale po kolei. 1. W podstawówce z kolegami było raz oka raz gorzej. Byłem przezywany - ignorowałem to, bo nie

Re: Zakazać używania radia sibi !

użytkownikiem może być każdy. Jedyne ograniczenie to praca w podstawowej 40-tce i z mocą 4 W AM i 1 W FM.Wielu użytkowników tych wymogów nie przestrzega, pracując nielegalnie poza podstawową 40-tką i z mocami znacznie przekraczającymi owe 4W, stosując przeróżne dopalacze.Ludzie ci nie mają nawet podstawowej

Re: idiotyczna dyskusja

"Umiejętność czytania i pisania w USA". Były to najobszerniejsze studia, jakie kiedykolwiek przeprowadzono nad Amerykanami: trwały 4 lata i objęły 26 tys. osób. Wyniki zaszokowały amerykańską opinię publiczną okazało się, że w USA żyje 27 min analfabetów i 45 min tzw. analfabetów funkcjonalnych. Prawie

Jak sobie dać radę z taboretowatą rodziną - długie

jeszcze dzieciak, któremu przykro byłoby mieszkać na nierozpakowanych pudełkach. No więc jesteśmy. I od samego początku lekcje pokory: upominanie, zebym jak się namydlam pod prysznicem, to zakręcała wodę (dla przypomnienia: 1 m3 wody (= 1000 litrów) kosztuje 7 złotych, podgrzanie 1 m3 = 4 złote

Kocham choć wiem ze to koniec

. Przeprowadziałm się do innego miasta, kupiłam tam mieszkanie. W miescie tym mieszkałam kiedyś dawno temu, chodziłam tam kilka lat do podstawówki. Teraz jestem już kobieta sporo po 30-tce. Odnowiłam znajmośc z dawnym kolegą z podstawówki. Nigdy nas nic wczesniej nie łączyło, widzieliśmy się ostatnio prawie

Re: zalety diesla

tego porownywac > . > VI bieg w dieslu jest tak zrobiony, by w zakresie do 4krpm dalo sie osiagnac > predkosc max. W benzynie jest co prawda 5 biegow (z wyjatkami) ale te same vmax sa przy innych, wyzszych obrotach. > Po co mam wyprzedzac na 5tce jesli auto na 2ce jedzie mi do

Re: Buta ukarana....

jako, że jestem tzw. "zdolnym uczniem i absolwentem" to czuję się wyzwany do odpowiedzi w tej sprawie i przedstawienia swojej opinii. Zanim poszedłem do XIII-tki siedziałem w normalnej szkole podstawowej (było to trochę dawno temu, bo jeszcze nie było gimnazjum, ale za mojego chodzenia do szkoły

_______________tyPOwa POlemika__________

tce masz szerokopasmowy internet hm to wysoko emeryturka musisz mieć pewnie za komuny miałeś swoje złote lata. co do ciemnego ludu, czas pokarze... odpowiedz 2010-12-11 18:19 zgryzek60 Odp.: matrix jaaccek opinie sa podzielone .Tak sie sklada ze nieraz mam okazje rozmawiac ze starszymi

Tutaj też kryzys

Michnika o hamowanie rozliczeń po 1989 roku i „układy” z postkomunistami. Z wykształcenia historyk, autor 10 książek i kilkuset artykułów w prasie krajowej i zagranicznej. 1 2 3 4 wpisz swój komentarz Tytuł: Pseudonim: Treść: E-mail: Zapisz Edipresse Polska S.A. zastrzega

Re: Do toja8

pdo nos. byla za dobra? wraca z pracy 4h wczesniej od niej, ale to ona robi obiad na nastepny dzien do 1w nocy etc etc. pozwolila sobie, zeby takie sytuacje sie rozwinely. kochanka, sprzataczka, kucharka i praczka w jednym. ja tego bledu nie popelnie, facet tak jak ja, ma dwie rece, jak ja

Re: Starsi ludzie za granicą vs polscy

laura_4 napisała: > rossdarty nie wiem o co ci chodzi , pisz konkretnie a nie zadawaj mi pytań . > Wiem ze disco i knajpa to dwie rózne sprawy , to raz . Ok. Nie bawmy się w odgadywanie jakie kto ma myśli w podświadomości:D Zacznę początku. Z pełną aprobatą i uznaniem

Re: Pani Tereso proszę o odpowiedź :-)

byłoby pomyśleć po 30-tce. Rok temu napisałam też m.in.: - 1/ (...) warto byłoby mieć na uwadze tendencje występujące w Twojej dacie urodzenia - m.in.: ... tendencje o charakterze niekoniecznie sprzyjającym stabilizacji w różnych sferach życia, w tym tendencje niekoniecznie preferujące stabilną

Re: juz "po nas" Panowie-forumowicze idzie czas K

twierdzisz to znaczy, ze masz jakies konkretne podstawy na poparcie Twojej opinii. > W podanym przeze mnie przykladzie co innego mnie "zadziwilo". > Wiekszosc z nas posluguje sie poza jezykiem ojczystym, lepiej lub gorzej: > 1-nym, powiedzmy 2-ma obcymi jezykami. > U lingwistow

sie wlacze :-)

dzieki, ksiaze, za pytania - zawsze latwiej cos uporzadkowac w ten sposob. i choc byly to pytania do szwedki, to musisz jakos zniesc i moje odpowiedzi:-) maly.ksiaze napisał(a): > Ale mnie interesuje: > 1. Czy kobiet jest malo tam, gdzie jest ich malo dlatego, ze ich mezczyzni nie

Re: alergia u malucha

do dominiki :) :) Napisałaś: "Proponuje po pierwsze zmienić alergologa.Ja już byłam u 5 i ten ostatni /kobieta po 50-tce/ dopasowała leki." Według mnie - dopasowanie leków - to nie jest rozwiązanie . Nie używamy od 3 miesięcy Fenistilu, Zyrtecu, Clemastinum ani maści na bazie

Re: Minolta Dynax5 vs Nikon F65 CO wybrać

wydalo mi sie najwazniejsze. Powinien miec calkiem niezly, pewny AF ale oczywiscie w tym przedziale cenowym oto bylo juz trodniej. Czasy migawki gdzies do 2000/4000 tys i synch. blysku okolo 1/125. Oczywiscie funkcje full manual ale i sensowna programowalna. Wlasciwie w moich poszukiwaniach rozwazylem

Re: KULTURA STYMULUJE NARODZENIE GENIUSZA

. Oczywiscie Reagan pomogl Walesie,bo Walesa Reaganowi nie mogl w zaden sposob. Dostal tez Walesa 1 mln doll ze Stanow od ktorych bohatersko nie zaplacil podatkow i przyklady moznaby mnozyc. Reagan byl czlowiekiem,ktory zmienil swiat w duzo wiekszym stopniu niz Walesa Polske. Mozesz godzinami porownywac

Re: Miłość bliźniego a bomba atomowa

. Świadkowie liczą tą oziębniecie miłości wsród ludzi od 1914 roku kiedy to wybuchła pierwsza wojna światowa, Dwie wojny światowe to już spory dowód na oziębnięcie miłości nieprawdaż? Co porozmawiam z osobami po 80 tce to mówią że ludzie byli kiedyś życzliwsi,starsi nauczyciele skarzą się że ,młodzież