a6 1997 2003 opinie

Redakcja Moto.pl

Omijaj je szerokim łukiem. Najbardziej nieudane silniki. Pełna lista wtop i pułapek

Omijaj je szerokim łukiem. Najbardziej nieudane silniki. Pełna lista wtop i pułapek

Słyszeliście opinie, że współczesne samochody są bezproblemowe i bezawaryjne? Oto siedemnaście przykładów na to, że to nieprawda. Te silniki sprawiają sporo problemów, a co gorsza często są (nieopłacalnie) drogie w naprawie.

Omijaj je szerokim łukiem. Oto najbardziej nieudane silniki - awaryjne i drogie w naprawie

Słyszeliście opinie, że współczesne samochody są bezproblemowe i bezawaryjne? Oto siedemnaście przykładów na to, że to nieprawda. Te silniki sprawiają sporo problemów, a co gorsza często są (nieopłacalnie) drogie w naprawie.

Poradnik | Rodzinne auta 4x4 za 15 tysięcy złotych

Gdy zaczynają się przymrozki, a jezdnia miejscami staje się śliska, warto pomyśleć o samochodzie z napędem na cztery koła. Rynek wtórny oferuje mnóstwo rozmaitych konstrukcji produkcji amerykańskiej, europejskiej lub azjatyckiej. 15 tysięcy wystarczy na znalezienie rodzinnego auta w przyzwoitym stanie technicznym.

300-konne limuzyny za 30 tys. zł | Poradnik

300-konne limuzyny za 30 tys. zł | Poradnik

Audi jest model S6 C5. Druga odsłona A6 występowała jako czterodrzwiowy sedan lub pojemne kombi (Avant). Do wyboru mieliśmy mnóstwo odmian wyposażeniowych i silnikowych, ale to wersje z napędem quattro cieszą się największym uznaniem ? w tym S6. Specyfikacja ta oferowana była od 1999 do 2003 roku. W

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

2008 roku. Okres występowania problemów: 1997 - 2004. Modele w których montowany był silnik 2.5 TDI: Audi: A4, A6, A8 VW: Passat Skoda: Superb Skoda Superb   Orlen Oil Smar Liten ŁT-43 0,8 kg 0 opinii Podstawowe informacje o Orlen Oil Smar

Raport specjalny: Superdiesle

początek produkcji: 2003 rok (w 2005 roku do produkcji wejdzie wersja 90 KM z turbosprężarką o zmiennej geometrii.) opinia auto+ Jednostka o nowoczesnej budowie z czterema zaworami na cylinder i wielofazowym wtryskiem Multijet. Silnik bardzo chętnie

Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

fabryczna wszystkich silników z tej serii (1,6 105 KM) potwierdzona u mechanika i w Oplu. W stosunku do wartości samochodu remont nieopłacalny, a zakup innego używanego silnika też nie da spodziewanych rezultatów (też będzie brał olej lub w niedługim czasie po zmianie ten problem się pojawi). Natomiast

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

dobry bo solidny ale na miłosc lepiej 1.6 8 v niz tego zasranego tdika chociaz dlatego ze benzyna jest trwała i prosta a tdikiem jezdza wiesniaki a ja nienawidze wiesniaków

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

twierdzić że jakośc jest na najwyższym poziomie a komfort nie ma sobie równch w tym segmencie nie liczac a3 , czy bmw , ale to już wyższa półka cenowa.Mśle że zadbana czwórka to auto na wiele lat bardzo solidnie wyprodukowane , spawane laserowo , obustronnie ocynkowane, bardzo trwałe 1.6 itp .Napewno ma

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Mój kolega ma golfa 4 z silnikiem 1.6 i nie słyszałem o nim dobrych opinii. Owszem jest cichy, na trasie nawet tak dużo nie pali, ale w robocie była już uszczelka głowicy a przy okazji na forach polecali wymianę pierścieni, więc też to wymieniał. Oprócz tego non stop leci termostat - taka pierdoła

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

@krzysiek - trzeba się zgodzić co do 1.6 benzyny (jeśli dobrze pamiętam 105KM), nieźle znoszą gaz, jednostka prosta i tania w serwisowaniu. Co do najwyższej jakości we wnętrzu to bym się nie zgodził, twardo, czarno-szaro, boczki drzwi zrobione jak obudowa od kosiarki... Co do konkurentów to

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

km). Teraz mam Audi A6 Allroad z 2011 roku ale na Golfy nie dam powiedzieć złego słowa. To świetne auta.

Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

mam golfa z silnikiem 1.6 Jak jest ciepły nie zawsze chce mi zapalić i muszę odczekać aż ostygnie i wtedy bez problemu. Żaden mechanik nie może sobie z tym poradzić. Może ktoś miał taki problem ? Proszę o podpowiedzi.

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

najlepsza opcja słuchajta buraki bo nie bede dwa razy mówił 1.6 8 v i samochód nie do zdarcia a nie jakies diesle jak tu prawi jakis kmiot herod

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

! www.conowego.pl/#pwid=593b1f878974421695cb599ed6ce5e51

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

tanimi częściami (w miarę). Myślę o VW passacie B5 FL, bogatszej wersji. ponoć wersja B6 jest bardziej awaryjna i części są droższe (a przez parę detali wygląda o niebo lepiej). Ponoć są też Audi A4 ale nie mam z nimi styczności i wolę się poradzić.Sam jeździłem Astrą I, Corsą ale ponoć lepiej kupić VW

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

konda nie pie...buraku bo powiedziałem ze 1.6 8 v jest autentycznie nie do zdarcia a mam taki silnik w viki b i ma 300000 km i nie bierze kropli oleju tylko ze ja kupiłem w salonie a nie od buraka zagazowanego jak napewno ty trolu brzebrzydły

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Miałam trzy: 1.4 benzyna spalił się na A4 po wybuchu katalizatora 1.6 benzyna - wiecej w serwisie niz na drodze 1.7 D traktor nie auto, w środku ryk jak w czołgu, zawieszenia brak - rzucał dupą bez obciążeniea 300 kg w bagażniku Nigdy wiecej Opla

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Niemczech można znaleźć dużo więcej Golfów IV w dobrym stanie niż w Polsce, tylko nikt by się u nas za takim nawet nie obejrzał, bo za cenę dobrze utrzymanego egzemplarza w wersji podstawowej z najmniejszym benzyniakiem kupi się u nas złom Golfa V z "dobrym wyposażeniem" (zaślepki 6 poduszek, skóra pod

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

. Wszystkie odpryski na masce zaraz rdzewiały. Sąsiad też miał IV tylko 1,6 benzynowy, kupiony w kraju. Też nie miał z nim większych problemów poza korozją - dosłownie żarło mu przednie nadkola.

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Potwierdzam, nie rdzewieje, silnik 1.6 8v mułowaty ale nie do zajechania, bez problemów przy instalacji gazowej. @jateż albo auta pomyliłeś, albo auto miało zderzenie z czołgiem, wtedy faktycznie może rdzewieć

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

mam astre 2 1,6 8v od nowosci 2001 rok 350000 tys przejechane amortyzatory tlumnik orginal na lpg zero awari niezawodny samochod tylko leje lpg i jade polecam

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

"Bardzo wysoka odporność nadwozia na korozję w Astrze II" 5-6 lat to bardzo wysoka odpornosc na korozje... nie ma to jak materialy reklamowe. @pr wygody podrozowania i bezawaryjnosci, czego w tym aucie zdecydowanie brakuje

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Znajomy ma takiego 1.6 diesel kombi, rocznik 1999. Egzemplarz strasznie awaryjny, bez przerwy coś się psuje, a na liczniku raptem 200.000km. Ostatnio zerwanie paska rozrządu kosztowało 1000zł naprawy, nie licząc kosztów lawetowania. Wcześniej układ wtrysku (nie wiem dokładnie która część), ale

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

od tego smutnego wnętrza. Propozycja dla ludzi twardych, kompletnie pozbawionych gustu, dla których nie ma znaczenia wygląd a liczą się tylko wiejskie opinie i ,,prestiż".

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Narzekacie tak na tego Golfa IV że składaki, że zajeżdżone...hmmm...ale tanie...już za 12 tys.zł można kupić Golfa w przyzwoitym stanie którym pojeździ kilka ładnych lat... ...a za Golfa VI trzeba dać grubo powyżej 20 tys.zł...a za nowego Golfa trzeba dać 60 tys.zł ;-) więc po co kupować nówkę? Bez

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

@krzysiek Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli chodzi o komfort, zarówno Golf jak i A3 w odniesieniu do modeli w rocznikach 1997-2003 pozostawia wiele do życzenia. Właściwości jezdne też. Kiedy konkurencja już dawno mogła się pochwalić zawieszeniem wielowahaczowym, tam wciąż była belka skrętna. To się

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

;paliwa te sa wprowadzone do obrotu przez koncerny paliwowe wylacznie w celu dodatkowego zarobku.A odpowiednia reklama powoduje ze my klienci to...lykamy i kupujemy. Zyskow wg.tych testow ZERO. A tak na marginesie tego wlasnie; Wielokrotnie mozna sie spotkac z opiniami ze paliwo z zachodu jest lepsze

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

gosc>>>>>>>>>a ile kosztuje Golf???? Bo np.rok 2000 mozesz znalezs 1 za 5tys i za 20tys:) Golf lV to dobre auto.Pewne ze nastepne generacje kupione z duzym przebiegiem beda bardziej kosztowne w exploatacji do 4rki. Tyle ze jak sie orientowac w temacie i dobrze

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

2004 - 1.4 90km: + fajny oszczędny silnik (6.5 w cyklu mieszanym), jeżdżąc samemu nawet można powyprzedzać, ale tylko z wyłączoną klimą + dosyć przestronne i bardzo ergonomiczne wnętrze + całkiem komfortowe zawieszenie + po 80k nadal bezawaryjnie - głośne wnętrze przy dużych prędkościach - nisko

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Golf to świetny samochód, jak nie wierzycie to zapytajcie JVC. On wszystko wie o motoryzacji, i tylko on wie, że każdy model VW jest premium, nawet to 30-letnie polo które stoi u niego za obora i udaje kurnik, też jest premium, bo to VW a każdy VW to premium, czyli prestiż. Golf to jedyny prawdziwy

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

między focusem a golfem, za dużo nie ma, a decyzja co kupić to jedynie kwestia gustu P.S. ja zmieniłem fokę na nową, kolega jeździ teraz A4

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Na tamte czasy byl to rewelacyjny samochód który jest nie tylko mało awaryjny ale bardzo dobrze trzyma cenę, podobnie będzie z Golfem VI jak na teraz jest najlepiej sprzedającym sie samochodem w Europie a po paru latach jeszcze sporo za niego dostaniemy

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

ale tu zawistne komentarze golfiarzy i innej masci mend ..... mam takie auto wersja N-joy diamond 1.6 16v i jedyne drobne wady to : 1-czasem wchodzi za 2 razem , reszta biegow jak po sznurku , spalanie miasto 9-10 trasa auto full 7 LT , naprawy ? w zasadzie nie bylo , poza wymiana paska

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Kolego najwyraźniej nie masz pojęcia o czym piszesz. Czytanie twoich wypocin to żenada, naprawdę. Doucz się a potem pisz cokolwiek.

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

golf 4 ma koszmarne wnetrze, ale focus 1 ma rownie ponure wnetrze, a przy tym jeszcze twardzsze plastiki- przyganial kociol garnkowi...

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

@m: lepiej. Btw: co ty chcesz kupić za 70 tys? Bravo? Samochód zaczyna się do 120 tys. (A4 w podstawie).

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

JVC............Jesli jakosc Golfa jest niedoscigniona to jaka jest jakosc Audi a3? Czy ono jest pod jakimkolwiek wzgledem lepsze?:)

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Pół roku temu kupiłem używaną astrę 2 z początku produkcji. Zrobiłem nią dotąd prawie 10 tys km. Przebieg 89k - na pewno nie oryginalny, ale dotąd nic poważnego się z autem nie działo, a samo auto nie wygląda na zmęczone. Korozji brak. Po standardowym przeglądzie przy kupnie naprawy obejmowały

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

A dlaczego jest podany okres 1997-2003? J amam 1,4 90 KM i jestem bardzo zadowolony. Minusami jest: nieprecyzyjna skrzynia biegów. Jest ktoś zainteresowany asterką z XII.2007 roku z przebiegiem udokumentowanym 48,000 km?

Re: Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.

Jak komus dwumas pada po 150kkm to niech sie nauczy jezdzic a co do wtrysków pewnie żal było pieniedzy na paliwa premium i tyle w temacie TDI tylko na zwykłej pompie rotacyjnej inne to już psujący sie szrot

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

30.03.12, 18:57 Gość: Pit A dlaczego jest podany okres 1997-2003? J amam 1,4 90 KM i jestem bardzo zadowolony. Minusami jest: nieprecyzyjna skrzynia biegów. Jest ktoś zainteresowany asterką z XII.2007 roku z przebiegiem udokumentowanym 48,000 km? Jestem poważnie zainteresowany

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

najlepszy 1.7 D 68KM - fabrycznie zmniejszona moc!!! To jest nie do zajechania a pali 5,2-5,5 L/100km :)

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Astra II to najwolniej starzejący się wizualnie samochód na rynku. No i jeszcze Focus. Reszta to auta sezonowe. Po jakimś czasie wyglądają nieciekawie w stosunku do tych nowych. A Astra II zawsze wygląda OK.

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Mam Astrę I i nie mogę narzekać na złą jakość wykonania jak w tym artykule o niej wspomniano. Auto jest z końcówki 2000r ma silnik 1.4 8V X14NZ i 106kkm od nowości w rodzinie. Nigdy nie zawiódł a jedyne co się popsuło to czujnik temperatury zewnętrznej za 50 zł z wymianą w ASO. Jedyna wada jak dla

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

praktycznie w as opel wychodzi zawsze na gorszego od wieswagenbo zawwsze jakis drobiazg znajda który im sie ie podoba ale wieswagen sie psuje to mowia ze kazdy sie psuje... a tak naprawde to opel juz dawno zaczął robic dobre samochody ktore wcale nie sa gorsze od wieswagena i co lepsze nie sa nudne

Re: Irak 2003 - opinie

(wzmacnianej) umieszczonej na tych zdjęciach. No i pamiętaj że oficjalna wersja stwierdziła (ten kawałek bardzo lubię) że dwa 6 tonowe silniki wyparowały No i nie wierzysz chyba że Pentagon jest kontrolowany jedynie przez jedną kamerę przy bramie wjazdowej z której opublikowano zdjęcia ? :) a kamery ze

Re: mieszkanie - proszę o opinie

a no i jakie strony swiata?????? -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

Re: Irak 2003 - opinie

której > zginął gen. Sikorski nie opublikowano (w 1997 r. rząd brytyjski > na dalsze 50 lat przedlużył > utajnienie pewnych materiałów dotyczących tej sprawy.) Jeżeli z A (katastrofa gibraltarska) wynika B (rząd coś ukrywa) to wcale nie oznacza że z C (zamachy z 11.09) również wynika

Kolekcja win – wycena opinia ??? :)

Witam, Jestem posiadaczem następującej kolekcji win: 1)Artadi Vinas De Gain – rocznik 1994 2)Le Choeur De Chastenet – rocznik 2003 3)Chateau Valade Bordeaux Superieur – rocznik 1996 4)Bourgogne Pinot Noir – rocznik1997 5)Chateau Valade Cotes De Duras – rocznik

Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie

My zawsze probujemy (i dokanczamy czego Kracek nie zje, hihi) No i to bebiko mnie powalilo smakiem. W tej chwili daje jej tylko kaszki mimo ze jadla to bebiko.A jak beda pieniazki to kupie inne HA -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

Re: Opel Vectra r 97 prosze o opinie

1.6 16 V chla olej w zbyt dużej ilości, X18XE (1.8 16V) jest zdecydowanie wystarczający, na trasie 6.5 litra to żaden problem, wnętrze jest świetnie wyciszone i jedyne co słychać to szum opon. Zwracaj uwagę na korozję a w wersjach z klimatyzacją czy jest ona sprawna, często sprzedający twierdzą

zapraszam do dyskusji

nie chce sie powtarza na dwoch forach ale zalezy mi na waszej opinii choc bardziej zdanie samodzielnych mnie interesuje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=9683998 -- Ania , mama Bartka(1997) i Anielki

BEBIKO 2 HA - prosze o opinie

wiec konkretnie: czy mleko HA zawsze jest gorzkie i niedobre czy tylko to bebiko czy moze z tym konkretnie , ktore kupilam cos jest nie w porzadku. Czekam na Wasze zdanie Ania -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

Re: Wózek DELTIM VOYAGER - proszę o opinie

. -- Magda mama Zuzi(26.10.1997) i Malwiny(13.04.2003) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9098532

Re: 4 lata- za mala?

Lubstej , w Rodeku nie ma regul.Zalezy na jaka okolicznosc jest powolany .Opinie mozna zaskarzyc a Sad wcale nie musi brac jej pod uwage.To wszystko jest jedna wielka niewiadoma. -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003) moje gg 6604963

Re: yamaha-virago_proszę o opinie

Gość połknął bakcyla. Jeżeli nie jest wysokim facetem to może być. Nowy (tzn r.2003 kosztuje 27 tyś.) a podany przebieg to żaden przebieg. Ogólnie motocykl bardzo przyjemny, w miarę dynamiczny, niezawodny, prosty w budowie i łatwy w obsłudze (wał Kardana). Jeżeli to jego pierwszy motor to

Re: o co chodzi?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14479&w=19479936&a=19490535 -- Mama Starszego Brata (1997) i Mlodszej Siostry (2003) MÓJ SKLEP

Re: pare opinii o volvo;-)

Opinia: v40 1,8 1997-120 000km mam problem z wzucaniem wstecznego biegu,"tarcie"i wogule biegi cieszko sie zmienia,czy wystarczy wymiana oleju? dzieki za dobre rady. Autor: robert Data: 12.06.2003 22:51 Opinia: V40 1,9 TD - 145 000 km, przednie tarcze hamulcowe z

Re: Dr.Ceregra - Napiszcie opinię - proszę

poporostu cynk.Ale to juz szczegoly.Poprostu kobieta jest otwarta i zrobila na nas wrazenie a takze na ludziach , ktorzy nam ja polecili (z mojej rodziny) -- Ania Mama Starszego Brata (1997) i Mlodszej Siostry (2003) Moj email: golisek

Zdecydowanie mniej niż 50 E

.Cotes de Provence Caves de la Reine Blanche Francja 2002 EUR 2,79 Czerwone 6.Franciois Dulac Vin de Pays Cotes de Thongue Francja 2003 EUR 1,99 7.Comte de Bordeaux Francja 2002 EUR 1,99 8.Chateau Louis Degrave Corbieres Francja 2003 EUR 1,99 9.Requuevin Tinto Utiel-Requena Reserva Hiszpania 1997

Re: ad sacreble i zwolenniczki jej opinii

porzadku.A moze kiedys trafia do jednej klasy?Do jednej szkoly?Cos tu pachnie niesprawiedliwoscia... -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

Opinia o Katzurinie

competition after their seventh place finish at the 2003 Eurobasket, but a home defeat to Portugal and an unexpected setback at Bulgaria were costly defeats that Katzurin's men never recovered from. Israel now face the difficult task of having to qualify through the back door for the 2005 Eurobasket in

Re: do kogo wiekszy żal?

nie chcialam cie urazic tylko uswiadomic ci ze chocby najwieksza liczba opinii nie zastapi twoich dcyzji , ktore mają plynąć z Tojego serca.To jest twoje zycie a nie referendum.Kazdy ma swoj charakter , zasady , uczucia i kazdy ma inną sytuację i naprawde Kazdy popelnia bledy.Jak chcesz

Re: Byłam wczoraj na badaniach w RODK - farsa!!!!

Adgata Wyluzuj:):) Opinii chyba jeszcze nie wydala?Ile ludzi Was badalo?Tylko jedna kobieta? Co do glowonogow to moj syn ma 7 lat i jego rysunki sa pozal sie boze.Nie kazdy to picasso. Opinie RODEKU mozna zaskarzyc a z tego co mowisz o ojcu to wynika ze on nie ma ani odrobiny dobrej woli

Re: Votum Separatum

pisze, ze wszystkie ekspertyzy i opinie wykazały słusznośc w wyborze wariantu, jako najlepszego z tych, co przecinały Dolinę. No bo i z wariantów przecinajacych Dolinę ten jest najlepszy. Pozostałe wchodzą w toprfowiska o miąższości kilkunastu metrów. Ten w 5-6 metrów. 2001-2003 - Transprojekt

________żyj Polaku krócej tak chca politycy_______

na 62. pozycji spośród 175 krajów świata sklasyfikowanych w 2003 r. 15. maja 1997r. podczas konferencji prasowej pt. "Krótkie życie Polaków" zapoznałem opinię publiczną z prawdziwą, opartą o porównywalne dane międzynarodowe, oceną stanu zdrowia mieszkańców Polski. Niestety, od tamtej

_____Ogolę Borsuka

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070301/opinie_a_2.html w ogóle nie przejmując sie tym: ######################################################################## " A także to, że już w 1997 roku, gdy do Unii jeszcze nie należeliśmy, konsultowaliśmy z nią przebieg Via Baltica. Nie jest więc prawdą, że nie pytaliśmy unijnych partnerów o zdanie. W

Re: Tendencyjnosc

sie rozwiesc z kobieta , ktora go zdradzala a nie umie jej wybaczyc.Tymczasem gdyby to on zdradzal bylby zapewne juz dawno pozbawiony wszystkiego co cenne , ze nie wspomne o kontaktach z dzieckiem i opinii -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003) moje gg 6604963

SKANDALICZNIE NISKIE ODSZKODOWANIA POW URSUS

.Jest to opinia prawna przygotowana przez prawnikow do zbadania zgonosci z Konstytucja RP z dn.2 kwitnia 1997 roku spec ustawy zdn. 10 kwietnia 2003 r.o szczegulnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie drog krajowych {Dz.u.NR 80.poz.721 z2003 roku z pozniejszymi

Re: IACa 8/12-Szczecin-opinie

funkcjonowanie odrębnych własności lokali (zob. uchwałę Sądu Najwyższego z dnia 3.10.2003 r., III_CZP_65/03, OSNC 2004, nr 12, poz. 189, a także wyroki Sądu Najwyższego z dnia 2.12.1998 r., I_CKN_903/97, OSNC 1999, nr 6, poz. 113 lub z dnia 21.2.2002 r., IVCKN 751/00, OSNC 2003, nr 2, poz. 21).

Re: Gibson, jak caly Hollywood jest zadny kasy

Gość portalu: Emily napisał(a): > a dzis na przemocy i rozlewananej na ekranie krwi zarabia sie najwiecej. =============== Interesujaca opinia, ale czy przawdziwa? Postanowilem to sprawdzic, co nie jest wcale trudne. Wytwornie filmowe dochodow z dystrybucji filmow nie ukrywaja

Re: rozprawa o kontakty

jesli chcesz powolania swiadkow musisz napisac wniosek do sadu i podac na jaka okolicznosc maja zeznawac swiadkowie.Poza tym pamietaj ze sad nie musi wziac pod uwage ich zeznac a takze nie musi brac pod uwage opinii bieglych z RODK. Co do policji , jesli ma to zwiazek ze sprawa to powinnas

Maremma słodka i gorzka

doradziłem nikomu ponieważ ich styl nie jest właśnie włoski. Są wina wytwarzane celowo dla rynku USA. Tam, gdzie parkerowcy lubią sok z drewna a nie z winogrona. Inna sprawa Le Macchiole i Tua Rita, ale ostatnie butelki są winami jeszcze "zamkniętymi", szczególnie gorące roczniki 1997, 2001 i 2003

Re: BUTY BARTEK-PRZERAŻAJĄCA OPINIA ORTOPEDY!!

Mazowiecki. Firma BARTEK otrzymała szereg prestiżowych nagród: 1.Złoty Medal na Targach Poznańskich jesień 1997, 1998 roku oraz wiosna 2000 roku. 2.Złota Skóra – Złoty But na Branżowych Targach w Łodzi w roku 2000, 2001, 2002, 2003 roku. 3.HIT 2000 i HIT 2001 przyznawany przez czytelników

Kolarska-Bobińska h-1

Warszawskiego. W latach 1991-1997 była dyrektorem Centrum Badania Opinii Społecznej, od 1997 - dyrektorem Instytutu Spraw Publicznych. Kolarska-Bobińska doradzała prezydentom Wałęsie i Kwaśniewskiemu, była też członkiem Rady Integracji Europejskiej przy premierze. Jest autorem ponad 200 prac naukowych

"Dobry fachowiec", "Będzie konflikt". Opinie nt...

(1989-1991 doradca ekonomiczny wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza, 1997-2001 szef Rady Polityki Makroekonomicznej w Ministerstwie Finansów RP, w latach 2002-2004 doradca Prezesa NBP. Od 2004 roku doradca zarządu Banku PEKAO S.A. Współzałożyciel CASE – Centrum Analiz

Re: IV CKN 1351/00 - opinie

przez sąd uchwały wspólnoty, jeżeli zostanie wykazane, że uchybienie to mogło mieć wpływ na jej treść (art. 25 ust. 1 ustawy z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali - tekst jedn.: Dz.U. 2000 r. Nr 80, poz. 903). OSNC 2004 nr 3, MoP 2003 nr 15,Biul. SN 2003 nr 6 Skład sądu Sędzia SN Hubert

Czy powinnam zrobić anty TG?

sucha partiami). Miałam robione różne badania na tarczycę- nie robiłam nigdy przeciwcial anty- TG. Morfologia jest OK. To sa moje kolejne wyniki: 1997r: (to było 6 miesięcy po porodzie): TSH 0,56 mlU/l (norma 0,40-5,50) luty 2003r.:TSH 1,49 (N 0,4-4,0), T3F 3,2 (n 1,5-4,1), T4F 1,3 (n: 0

14 KŁAMSTW A. KWAŚNIEWSKIEGO O UNII

euro (wg "Forum" z 6 lutego 2000 r.). Warto to przypomnieć, ponieważ niedawno b. minister skarbu w rządzie Buzka A. Sowińska publicznie rozminęła się z prawdą (w programie TVN z 7 maja 2003 r. pt. "24 godziny") mówiąc, iż: "każde euro w Unii jest pod szczególną kontrolą". Rzeczywiście dość

14 kłamstw A.Kwaśniewskiego o UE.

euro (wg "Forum" z 6 lutego 2000 r.). Warto to przypomnieć, ponieważ niedawno b. minister skarbu w rządzie Buzka A. Sowińska publicznie rozminęła się z prawdą (w programie TVN z 7 maja 2003 r. pt. "24 godziny") mówiąc, iż: "każde euro w Unii jest pod szczególną kontrolą". Rzeczywiście dość

Re: nie, ty nie mozesz byc takim debilem

przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy zachowują ważność do dnia 31 grudnia 2007r." Ustawa weszła w życie 1 stycznia 2001 r., a zawarte w niej terminy wymiany od 1 stycznia 2003 r. We wrześniu 2007 r. ustawowo (przywołując m.in. cytowany przeze mnie przepis)termin ich ważności wydłużono do 31

Re: Art 57... debilu przeczytaj, zrozum, podyskut

przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy zachowują ważność do dnia 31 grudnia 2007r." Ustawa weszła w życie 1 stycznia 2001 r., a zawarte w niej terminy wymiany od 1 stycznia 2003 r. We wrześniu 2007 r. ustawowo (przywołując m.in. cytowany przeze mnie przepis)termin ich ważności wydłużono do 31

Re: Art 57... debilu przeczytaj, zrozum, podyskut

przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy zachowują ważność do dnia 31 grudnia 2007r." Ustawa weszła w życie 1 stycznia 2001 r., a zawarte w niej terminy wymiany od 1 stycznia 2003 r. We wrześniu 2007 r. ustawowo (przywołując m.in. cytowany przeze mnie przepis)termin ich ważności wydłużono do 31

Hitlerowskie zbrodnie a Unia.

działaniom wojennym, mimo że w świetle prawa są zbrodniami przeciw ludzkości. Nazwiska morderców z SS ma upamiętniać tablica na cmentarzu w Nadolicach Wielkich. VdK, finansowany przez rząd Niemiec, zajmuje się również grobami byłych niemieckich kolonistów. Jesienią 2003 roku, VdK okłamał opinię

Już to 2 DWA razy podawałem na Aquanecie a to?

klucz, według jakiego prokuratura dopuszcza opinie - a więc i kwalifikacje - biegłych w zgrywaniu oraz interpretowaniu dźwięku z czarnych skrzynek, które nie zostały polskiej stronie udostępnione przez Federację Rosyjską. Rzecz okazała się mniej skomplikowana, niż się mogło wydawać. Wszystko

Re: wniosek ojca o ustalenie kontaktow

swiadkow , bedziesz tez miala mozliwosc przesluchania ojca w sadzie i zlozenia swoich zeznan.Nie wiem czy w Twojej sytuaji taka sprawa nie jest dobrym rozwiazaniem. -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

Re: widzenia z dzieckiem - co robić?

Chalsiu nie jest wskazane aby przebywał poza domem mamy zbyt długo.Ale tak jest w Twoim przypadku a w innym mogą być zupenie inne zalecenia.No i oczywiście mówię tu o bezstronnych sądach. -- mama starszego brata(1997) i młodszej siostry(2003)

najwyzszy czas - szmatlawiec poziomu "nie"

www.nczas.com/?a=show_article&id=3659 Nazywają mnie zdrajcą Z Bolesławem Szenicerem, przewodniczącym Gminy Wyznaniowej Konrad Rajca a teraz zobaczmy kim jest ten gosc ****************************************************************************** pogarda to moj jedyny stosunek jaki czuje to tego prasowego smiecia

Kalendarium zdrady narodowej

Europejskiej mający odpowiadać za politykę integracyjną oraz dostosowanie Polski do standardów europejskich. 1997 r. - Komisja Europejska wydaje przychylną opinię w sprawie przyjęcia Polski do Unii i zaprasza nas do negocjacji członkowskich. 1998 r. - UE rozpoczyna negocjacje z Polską. 2000 r

Re: Taksa notarialna Nr 241 (1097) 11.12.2003

A ja to znalazłam w Gazecie Prawnej "............ Niekonstytucyjna taksa Rozporządzenie w sprawie taksy notarialnej, ustalajace górne granice stawek wynagrodzenia notariuszy, jest niekonstytucyjne, orzekł wczoraj Trybunał Konstytucyjny i zdecydował, że przestanie ono obowiązywać 30

japończyki

Samochody japońskie sprzedają się na polskim rynku coraz lepiej. W pierwszej połowie lat 90. ich udział w rynku nowych aut oscylował wokół 3-4%, aby w drugiej połowie wzrosnąć do 6-7%. W ciągu ostatnich lat udział ten wyniósł już 13% w roku 2002, 16% w roku 2003, a w roku bieżącym na pewno

Re: Majdan stał się symbolem wiary w wolność i Eu

1997-2003: www.ecosonline.org/reports/2010/%5Eindex.html/UNPAID_DEBT_fullreportweb.pdf.html

Chyba nie umiesz czytać ???

26 kwietnia 2004 r. w sprawie opinii o sprawozdaniach z wykonania budżetu Miasta Kielce za 2003r. 4. Zapoznała się z Protokołem Kontroli Urzędu Miasta w Kielcach z 6.04.2004r., przeprowadzonej przez Delegaturę Najwyższej Izby Kontroli w Kielcach w przedmiocie „wykonania budżetu przez

Holandia: eutanazja niemowląt i umysłowo chorych?

Holenderskie Ministerstwo Zdrowia wkrótce wyda opinię w sprawie propozycji, aby eutanazją objąć także niemowlęta, umysłowo chorych i dotkniętych demencją - podał we wtorek rzecznik ministerstwa. dalej Sekretarz ds. zdrowia Clemence Ross, który sprzeciwiał się w przeszłości

Re: Oj Ryko oj.

Kochani :D Więc ad rem: 1. W 1997 roku ministrowie transportu Unii Europejskiej na konferencji w Helsinkach podczas debaty nad Via Baltica zalecili nam trasę przez Augustów. 2. Juz wtedy rozważano cztery różne warianty i wybrano ten, który w opinii ekspertów był najmniejszym zagrożeniem dla

Re: Czy ktoś już słyszał Pawła Kostrzewę w Jedync

...jak by mial monopol na wiedze!!! a Sobote w Stylu Pop i TE (jako audycje i jego prowadzenie/poglady w latach 1997-2003) cenie i bede cenil zawsze i wszedzie po prostu chodzi o obiektywizm i "nie-narzucajace" wyrazanie opinii na tematy muzyczne...tak by nikogo nie urazic i "zjechac" dla samego

Każdy sam może wyrobić sobie opinię

obniŜenia wartości nieruchomości Kartuska 5 i Strzelecka 7B, - umowy zamiany zawartej z Ekolan S.A. na nieruchomość połoŜoną w Gdańsku przy ul. Polanki 86, dalej „nieruchomość Polanki 86”, - obowiązku składania Radzie Miasta Gdańska sprawozdań o nabytych przez Gminę nieruchomościach

Robert Dorosławski - dyrektorem teatru

teatralnego działu promocji i sprzedaży. Od 1 lipca 2002 r. do 11 lipca 2003 r. był zastępcą ówczesnego dyrektora, a w okresie od 12 lipca do 1 sierpnia 2003 roku pełnił obowiązki dyrektora naczelnego i artystycznego częstochowskiego Teatru. Ireneusz Leśnikowski rzecznik prasowy Urzędu Miasta

Testament górników z Wujka

stronie wojska i milicji 1994 badanie opinii publicznej, z którego wynika, że Polacy lubią Jaruzela 1995 wywiad z Andrzejem Werblanem b. członkiem Biura Politycznego KC PZPR 1996 przedruk wystąpienia Wł. Cimoszewicza oraz wypowiedź Jaruzelskiego 1997 wywiad Michnika i Maziarskiego ze Stanisławem Kanią

Zygmunt N. podejrzany w sprawie LFO trafił do a...

„pchania” inwestycji), zaś po 16,5 proc. mieli dwaj obywatele amerykańscy - (UKŁAD No 2); 4. W 1997 r. W.Karczmarek z MS wydał pozytywną opinię jak kilka innych resortów, a min. Finansów M.Belka udziela LFO poręczenia 60 proc. z 32 mln USD kredytu udzielonego przez bankowe konsorcjum pod egidą Kredyt

Audi A6

Audi A6 (1994 - ... ):

Audi A6:Model klasy średniej wyższej oznaczony symbolem A6 jest produkowany od połowy lat dziewięćdziesiątych. Powstał jako następca Audi 100 i miał za zadanie konkurować głównie z Mercedesem klasy E oraz BMW serii 5. Doczekał się czterech generacji.

Audi A6 I generacji (C4) (1994-1997): Historia modelu A6 rozpoczęła się latem 1994 r. gdy na rynek wprowadzono mocno zmodernizowane Audi 100 z nową nazwą. Samochód wciąż był eksluzywną limuzyną, gwarantującą wysoki komfort jazdy i zapewniający dużo miejsca we wnętrzu. Dysponował też niezwykle pojemnym bagażnikiem (510 l). Od początku produkcji I generacji dostępny był także napęd 4x4 (Quattro). A6 C4 produkowany był krótko, i tylko w wersji sedan. Dostępne były silniki benzynowe 1.8 125 KM, 2.0 101 KM, 115 KM lub 140 KM, 2.3 133 KM, 2.6 150 KM, 2.8 174 KM lub 193 KM a także wysokoprężne 1.9 TDI 90 KM, 2.5 TDI 115 KM a także 2.5 TDI 140 KM.

Audi A6 II generacji (C5) (1997-2004): Od wiosny 1997 r. model A6 to zupełnie inny samochód - znacznie nowocześniejszy, z bardziej zaawansowanymi technicznie silnikami i lepszym wyposażeniem, szerszy i wyższy od poprzednika, dysponujący większym bagażnikiem (550 l). W wersjach z napędem obu osi (Quattro), dostępnymi od początku produkcji A6 C5, bagażnik był sporo mniejszy (434 l). Z początkiem 1998 r. pojawiła się wersja kombi z kufrem o pojemności 455/1590 l niezależnie od rodzaju układu napędowego. W gamie silnikowej pojawiły się prawdziwe rodzynki, takie jak benzynowe jednostki z pięcioma zaworami na cylinder, widlasty ośmiocylindrowiec, jednostki z dwiema turbosprężarkami czy turbodiesle z pompowtryskiwaczami. Pełna gama silników obejmowała benzynowe 1.8 125 KM, 1.8 T o mocy 150 lub 180 KM, 2.0 130 KM, 2.4 o mocy 136 KM, 165 KM lub 170 KM, 2.7 T 230 KM lub 250 KM, 2.8 193 KM, 3.0 220 KM oraz 4.2 o mocy 300 KM a także turbodiesle 1.9 TDI 110 KM, 115 KM lub 130 KM, 2.5 TDI o mocy 150 KM, 163 KM lub 180 KM Z technicznych ciekawostek trzeba wymienić przednie zawieszenie z podwójnymi wahaczami i ramą pomocniczą, przejęte z modelu A8. Niektóre jego elementy wykonano z aluminium. Jesienią 1999 r. na rynek weszła usportowiona wersja S6, a wiosną 2001 r. dokonano niewielkiej modernizacji modelu. Na początku 2002 r. zadebiutowała sportowa wersja RS6. Audi A6 pierwszej i drugiej generacji wymagają specjalnego dozoru pasków zębatych w napędzie rozrządu. Trzeba dowiedzieć się w wyspecjalizowanym warsztacie, jakie są zalecenia dla konkretnej wersji silnikowej. W turbodieslach 2.5 V6 TDI wyjątkowo szybko zużywają się wałki rozrządu. W innych turbodieslach zawodzą pompy cieczy chłodzącej i pompy oleju. Układ sterujący wolnymi obrotami wymaga częstego czyszczenia, by nie ulegał zacięciom. W wersjach benzynowych stosunkowo często zawodzą elektryczne pompy paliwa, niedomaga też układ zapłonowy. Doglądania i regularnego smarowania wymaga kolumna kierownicza.

Audi A6 III generacji (C6) (2004-2011): Z początkiem 2004 r. debiutowała trzecia generacja A6 w wersji sedan, dłuższa od poprzedniej aż o 12 cm. Oprócz nowej stylizacji samochód otrzymał centrum rozrywki Multi Media Interface (MMI) oraz automatyczną skrzynię biegów Tiptronic z możliwością manualnej, sekwencyjnej zmiany przełożeń. Zwiększone rozmiary zaowocowały przestronniejszym wnętrzem i pojemniejszym bagażnikiem (546 l). Wprowadzona w 2005 r. wersja kombi (Avant) miała kufer o pojemności 565/1660 l. W 2008 r. przeprowadzono niewielką modernizację, wprowadzając kosmetyczne zmiany nadwozia i dopracowując podwozie. W Audi A6 C6 montowane były silniki benzynowe 2.0 TFSI 170 KM, 2.4 177 KM, 2.8 FSI 190 KM, 210 KM lub 220 KM, 3.0 TFSI 290 KM, 3.2 FSI 255 KM, 4.2 335 KM, 4.2 FSI 350 KM oraz wysokoprężne 2.0 TDI 136 KM, 140 KM lub 170 KM, 2.7 TDI 180 KM lub 190 KM, 3.0 TDI 225 KM, 233 KM lub 240 KM Audi A6 trzeciej generacji otrzymał tytuł Światowego Samochodu Roku 2005.

Audi A6 IV generacji (C7) (2011- ... ): Audi A6 IV generacji (C7) (2011- ) Na początku 2011 r. zadebiutowała czwarta generacja A6, o niemal tej samej długości co poprzednia lecz nieco szersza. Wnętrze jest nieco przestronniejsze, bagażnik sedana ma pojemność 530 l. Kombi, zaprezentowane po raz pierwszy wiosną 2011 r. ma kufer o pojemności 565 l. Konstruktorzy skoncentrowali się na obniżeniu masy dla uzyskania lepszych osiągów i niższego zużycia paliwa. Dlatego niektóre elementy auta wykonano z aluminium (drzwi, pokrywa silnika, pokrywa bagażnika). Najważniejsze nowości techniczne w obecnie produkowanym A6 to przede wszystkim elektroniczne systemy podwyższające komfort i bezpieczeństwo jazdy. Oprócz powszechnie stosowanych już udogodnień takich jak asystent pasa ruchu czy aktywny tempomat, w A6 C7 znajdziemy także tak unikalne rozwiązanie jak Night Vision, czyli system z kamerą termowizyjną, umożliwiający dostrzeżenie przez kierowcę niewidocznych w ciemnościach przeszkód na drodze. Wiosną 2012 r. zadebiutowała usportowiona wersja S6 z silnikiem V8 doładowanym dwoma turbosprężarkami. Podczas spokojnej jazdy połowa cylindrów może być wyłączana z pracy poprzez elektromagnetyczny mechanizm sterujący rozrządem. Dla szczególnie ostrych kierowców przygotowano ceramiczne tarcze hamulcowe. W Audi A6 C7 znaleźć można benzynowe silniki 2.0 TFSI 180 KM, 2.8 FSI 204 KM, 3.0 TFSI 300 KM oraz 4.0 TFSI 420 KM (wersja S6) oraz wysokoprężne 2.0 TDI 177 KM, 3.0 TDI o mocy 204 KM, 245 KM lub 313 KM Konkurentami Audi A6 są przede wszystkim Mercedes klasy E, BMW serii 5, Lexus GS, Jaguar XF oraz Volvo S80.

Sprawdź dane techniczne: